Kremet grønnkål

Kremet grønnkål

Lær hvordan du lager creamed kale, en deilig og kremet grønnsaksrett som passer perfekt som tilbehør. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 pund grønnkål, midtstilker fjernet
  • 2. 4 spiseskjeer usaltet smør
  • 3. 1 kopp kremfløte
  • 4. 1/8 teskje malt muskatnøtt
  • 5. Salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Blansjer grønnkålen i lettsaltet vann til den er mør, skyll den i isvann, la den renne av og skjær den i 1/2-tommers bånd. I en stor stekepanne over middels varme smelter du smøret og tilsetter grønnkålen, fløten og muskatnøtten. Senk varmen til lav og kok i 5 minutter, eller til fløten har redusert og blitt tykk. Smak til med salt og pepper.