Pannestekt svinenakke med senneps-spätzle og eple-koriandersalsa

Pannestekt svinenakke med senneps-spätzle og eple-koriandersalsa

oppskrift på pan stekt svinenakke servert med smakfull sennep spaetzle og frisk eple koriander salsa, perfekt for en smakfull hovedrett

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvetemel (all-purpose)
  • 2. 1/2 kopp helkorn- eller Dijon-sennep
  • 3. 2 spiseskjeer tørket sennep
  • 4. 3 spiseskjeer revet Parmesanost
  • 5. 1 spiseskje kosher-salt
  • 6. 2 egg
  • 7. 1 1/2 kopper helmelk
  • 8. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 9. 2 spiseskjeer rapsolje
  • 10. 2 uten ben friske svinefileter (ca. 1,4–1,8 kg totalt)
  • 11. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 12. 3 Gala- epler, små terninger
  • 13. 2 spiseskjeer risvinseddik
  • 14. 1 sitron, presset saft
  • 15. 1 jalapeño, finhakket
  • 16. 1/3 kopp extra virgin olivenolje
  • 17. 2 spiseskjeer malt spisskummen
  • 18. 1 spiseskje malt kanel
  • 19. 1 spiseskje kosher-salt
  • 20. 1/2 bunt koriander, blader hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Spaetzle:
  2. 22. Kok opp en stor kjele med vann over middels varme.
  3. 33. I en stor bolle, visp sammen mel, sennep, tørket sennep, Parmesan og salt. Tilsett deretter egg og melk, og rør sammen med en metall- eller tresleiv. Konsistensen skal være en tykk røre, litt tykkere enn pannekakerøre. Når vannet koker, sett et dørslag over kjelen og hell i røren. Bruk en slikkepott av gummi for å presse røren gjennom hullene i dørslaget slik at det faller i små dråper ned i vannet. Kok i bare ett minutt. Når spaetzlene flyter opp til overflaten, er de ferdigkokte. Sil av vannet og skyll umiddelbart med kaldt vann for å avkjøle og stoppe kokeprosessen. Legg spaetzlene på et kokehåndkle for å tørke litt.
  4. 44. Svinekjøtt:
  5. 55. Forvarm ovnen til 220°C (425°F).
  6. 66. Varm opp en stor, ovnsfast stekepanne over høy varme. Tilsett rapsolje, og når den begynner å ryke, legg i svinekjøttet. Krydre rikelig med salt og pepper etter smak. Brun svinekjøttet godt på alle sider for å få en fin, dyp brunfarge. Overfør pannen til ovnen for å fullføre kokingen. Stek til en digital kjøtttermometer som er satt inn i midten av kjøttet viser 62°C (138°F), ca. 10–15 minutter for medium-well. Ta svinekjøttet ut av ovnen og legg det på et skjærebrett. La det hvile i 10 minutter før du skjærer i det.
  7. 77. Salsa: Mens svinekjøttet koker, lager du salsaen. I en stor bolle, bland epler, eddik og sitronsaft, og vend godt for å dekke og forhindre at eplene blir brune. Tilsett jalapeño, olje, krydder og salt, og bland grundig. Rør inn koriander, dekk til og sett i kjøleskapet. Den kan oppbe