Pannestekt svinenakke med senneps-spätzle og eple-koriandersalsa
oppskrift på pan stekt svinenakke servert med smakfull sennep spaetzle og frisk eple koriander salsa, perfekt for en smakfull hovedrett
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spaetzle:
- 22. Kok opp en stor kjele med vann over middels varme.
- 33. I en stor bolle, visp sammen mel, sennep, tørket sennep, Parmesan og salt. Tilsett deretter egg og melk, og rør sammen med en metall- eller tresleiv. Konsistensen skal være en tykk røre, litt tykkere enn pannekakerøre. Når vannet koker, sett et dørslag over kjelen og hell i røren. Bruk en slikkepott av gummi for å presse røren gjennom hullene i dørslaget slik at det faller i små dråper ned i vannet. Kok i bare ett minutt. Når spaetzlene flyter opp til overflaten, er de ferdigkokte. Sil av vannet og skyll umiddelbart med kaldt vann for å avkjøle og stoppe kokeprosessen. Legg spaetzlene på et kokehåndkle for å tørke litt.
- 44. Svinekjøtt:
- 55. Forvarm ovnen til 220°C (425°F).
- 66. Varm opp en stor, ovnsfast stekepanne over høy varme. Tilsett rapsolje, og når den begynner å ryke, legg i svinekjøttet. Krydre rikelig med salt og pepper etter smak. Brun svinekjøttet godt på alle sider for å få en fin, dyp brunfarge. Overfør pannen til ovnen for å fullføre kokingen. Stek til en digital kjøtttermometer som er satt inn i midten av kjøttet viser 62°C (138°F), ca. 10–15 minutter for medium-well. Ta svinekjøttet ut av ovnen og legg det på et skjærebrett. La det hvile i 10 minutter før du skjærer i det.
- 77. Salsa: Mens svinekjøttet koker, lager du salsaen. I en stor bolle, bland epler, eddik og sitronsaft, og vend godt for å dekke og forhindre at eplene blir brune. Tilsett jalapeño, olje, krydder og salt, og bland grundig. Rør inn koriander, dekk til og sett i kjøleskapet. Den kan oppbe