Varm Edam-ostsufflé med sprø bacon

Varm Edam-ostsufflé med sprø bacon

Lær hvordan du lager en varm og deilig edamerostsufflé med sprø bacon. En perfekt forrett for enhver anledning. Enkelt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopp melk
  • 2. 1/4 kopp smør
  • 3. 5 teskjeer mel
  • 4. 6 eggeplommer
  • 5. en klype salt
  • 6. en klype pepper
  • 7. en klype cayennepepper
  • 8. 85 gram Edamerost
  • 9. 57 gram smør
  • 10. 85 gram kremost
  • 11. 8 eggehviter, pisket
  • 12. en klype salt
  • 13. 1/4 pund små terninger av Nueske-bacon

Fremgangsmåte

  1. 11. Instruksjoner: Kok opp melken. I en annen panne, smelt smøret over middels varme, tilsett melet og kok uten å la det få farge til blandingen begynner å boble. Tilsett gradvis den varme melken under konstant visping. Kok til teksturen blir jevn og tykk, og begynner å koke. La det koke i 3 til 5 minutter under konstant visping. Fjern fra varmen og sett det i en bolle. Bland eggeplommer, salt, pepper og cayenne i blandingen.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  3. 33. Forbered souffleramekin ved å smøre kantene med mykt smør. Strø jevnt over den finrevet parmesanosten rundt rammen. Forbered vannbad (bain-marie) for soufflen og varm opp i ovnen.
  4. 44. I en bolle, smelt kremost, smør og edamerost. Tilsett béchamel i osteblandingen. Vend forsiktig inn de myke, stive eggehvitene med en slikkepott.
  5. 55. Skjær Nueske-bacon i små biter og stek i panne til de er sprø. La overflødig fett renne av og legg dem på et kjøkkenpapir.
  6. 66. Fyll den forberedte rammen med blandingen opp til kanten. Rens kantene på rammen for eventuelt overskudd av blanding. For å steke soufflen, plasser rammene i vannbadet i 15 minutter, til de puffes opp ca. 2,5 cm over rammen. Ta soufflen ut av ovnen for å avkjøle. Legg en teskje sprø bacon i midten av soufflen.
  7. 77. Plasser rammen på en tallerken med en quenelle av løksorbet.
  8. 88. Denne oppskriften er levert av profesjonelle kokker og er nedskalert fra en stor oppskrift levert av en restaurant. Food Network Kitchens' kokker har ikke testet denne oppskriften i de angitte proporsjonene, og vi kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.