Varm Edam-ostsufflé med sprø bacon
Lær hvordan du lager en varm og deilig edamerostsufflé med sprø bacon. En perfekt forrett for enhver anledning. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Instruksjoner: Kok opp melken. I en annen panne, smelt smøret over middels varme, tilsett melet og kok uten å la det få farge til blandingen begynner å boble. Tilsett gradvis den varme melken under konstant visping. Kok til teksturen blir jevn og tykk, og begynner å koke. La det koke i 3 til 5 minutter under konstant visping. Fjern fra varmen og sett det i en bolle. Bland eggeplommer, salt, pepper og cayenne i blandingen.
- 22. Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 33. Forbered souffleramekin ved å smøre kantene med mykt smør. Strø jevnt over den finrevet parmesanosten rundt rammen. Forbered vannbad (bain-marie) for soufflen og varm opp i ovnen.
- 44. I en bolle, smelt kremost, smør og edamerost. Tilsett béchamel i osteblandingen. Vend forsiktig inn de myke, stive eggehvitene med en slikkepott.
- 55. Skjær Nueske-bacon i små biter og stek i panne til de er sprø. La overflødig fett renne av og legg dem på et kjøkkenpapir.
- 66. Fyll den forberedte rammen med blandingen opp til kanten. Rens kantene på rammen for eventuelt overskudd av blanding. For å steke soufflen, plasser rammene i vannbadet i 15 minutter, til de puffes opp ca. 2,5 cm over rammen. Ta soufflen ut av ovnen for å avkjøle. Legg en teskje sprø bacon i midten av soufflen.
- 77. Plasser rammen på en tallerken med en quenelle av løksorbet.
- 88. Denne oppskriften er levert av profesjonelle kokker og er nedskalert fra en stor oppskrift levert av en restaurant. Food Network Kitchens' kokker har ikke testet denne oppskriften i de angitte proporsjonene, og vi kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.