
Bakt Alaska
Lær hvordan du lager baked alaska, en imponerende dessert med iskrem, marengs og bakeskorpe. Perfekt for spesielle anledninger og sommerfesten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader.
- 22. Pisk eggeplommene med 2 spiseskjeer sukker til en kremet og gul masse.
- 33. Pisk eggehvitene til myke topper, og tilsett resten av sukkeret. Fortsett å piske til stive topper.
- 44. Vend forsiktig de piskede eggehvitene inn i eggeplomme- og sukkermassen.
- 55. Med samme forsiktighet, vend inn det siktede melet.
- 66. Legg et bakepapir på et stekebrett, hell i kakerøren og jevnt ut den over hele brettet. Stek midt i ovnen i 12 til 15 minutter, eller til toppen er gyllenbrun.
- 77. Avkjøl kaken raskt ved et åpent vindu og på en rist.
- 88. Forvarm ovnen til 230 grader.
- 99. Monter den stekte Alaska ved å kutte kaken til den grunnleggende formen av en bombeform. Det største stykket brukes til å kle formen, og et mindre stykk brukes til toppen, som senere vil bli snudd opp ned og dermed bli bunnen.
- 1010. Kle bombeformen med plastfolie, og legg deretter det større stykket av den avkjølte kaken i plasten.
- 1111. Ta iskremen og sorbeten ut av fryseren og la det mykne i 10 minutter. Skje eller scoop sorbeten først i den kledde kakeformen, og lag et jevnt lag i bunnen (senere toppen) av formen.
- 1212. Dekk sorbeten med iskremen på samme måte, og jevn ut iskremen til et jevnt lag.
- 1313. Legg det resterende kakebrygget oppå iskremlaget som en forsegling, og sett hele bomben i fryseren i 4 til 5 timer. Dette kan gjøres i god tid før Alaskaen skal ferdigstilles.
- 1414. For å fullføre Alaskaen, pisk eggehvitene til myke topper, tilsett sukkeret og fortsett å piske til stive, men ikke tørre topper. Ha marengsen i en sprøytepose med stjernetut, og løsne bomben