Bakt Alaska

Bakt Alaska

Lær hvordan du lager baked alaska, en imponerende dessert med iskrem, marengs og bakeskorpe. Perfekt for spesielle anledninger og sommerfesten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 3 eggeplommer
  • 2. 6 spiseskjeer sukker, delt
  • 3. 4 eggehviter
  • 4. 1/2 kopp hvetemel, siktet
  • 5. Bakepapir
  • 6. 1 oppskrift sjokoladeis
  • 7. 1 oppskrift kokos sorbet
  • 8. 1 to-liters iskrembombeform
  • 9. 1/4 kopp sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. 22. Pisk eggeplommene med 2 spiseskjeer sukker til en kremet og gul masse.
  3. 33. Pisk eggehvitene til myke topper, og tilsett resten av sukkeret. Fortsett å piske til stive topper.
  4. 44. Vend forsiktig de piskede eggehvitene inn i eggeplomme- og sukkermassen.
  5. 55. Med samme forsiktighet, vend inn det siktede melet.
  6. 66. Legg et bakepapir på et stekebrett, hell i kakerøren og jevnt ut den over hele brettet. Stek midt i ovnen i 12 til 15 minutter, eller til toppen er gyllenbrun.
  7. 77. Avkjøl kaken raskt ved et åpent vindu og på en rist.
  8. 88. Forvarm ovnen til 230 grader.
  9. 99. Monter den stekte Alaska ved å kutte kaken til den grunnleggende formen av en bombeform. Det største stykket brukes til å kle formen, og et mindre stykk brukes til toppen, som senere vil bli snudd opp ned og dermed bli bunnen.
  10. 1010. Kle bombeformen med plastfolie, og legg deretter det større stykket av den avkjølte kaken i plasten.
  11. 1111. Ta iskremen og sorbeten ut av fryseren og la det mykne i 10 minutter. Skje eller scoop sorbeten først i den kledde kakeformen, og lag et jevnt lag i bunnen (senere toppen) av formen.
  12. 1212. Dekk sorbeten med iskremen på samme måte, og jevn ut iskremen til et jevnt lag.
  13. 1313. Legg det resterende kakebrygget oppå iskremlaget som en forsegling, og sett hele bomben i fryseren i 4 til 5 timer. Dette kan gjøres i god tid før Alaskaen skal ferdigstilles.
  14. 1414. For å fullføre Alaskaen, pisk eggehvitene til myke topper, tilsett sukkeret og fortsett å piske til stive, men ikke tørre topper. Ha marengsen i en sprøytepose med stjernetut, og løsne bomben