
Den beste varm sjokolade
oppskriften på den beste varme sjokoladen for kalde dager. enkel, rask og deilig for hele familien å nyte.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Sesong: vinter
Ingredienser
- 3 kopper helmelk
- 1 kopp halvfete fløte
- 1/4 kopp god kvalitet hollandkakao
- 1/2 kopp sukker
- 1/4 teskje kanel
- 1/4 teskje ren vaniljeekstrakt
- Serveringsforslag: Marshmallow-fotballer, oppskrift følger
- 1/4 kopp vann
- 1/4 kopp lys maisirup
- 3/4 kopp sukker
- 2 eggehviter
- 1 spiseskje gelatin
- 2 spiseskjeer kaldt vann
- 1/4 teskje ren vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Sett melk og halv-og-halv i en kjele og varm opp til kokepunkt over middels varme.
- 2I mellomtiden, rør sammen kakaopulver, sukker og kanel. Litt etter litt, rør den varme melken inn i kakaoblandingen for å lage en jevn pasta. Skrap kakaoblandingen over i kjelen med melken og la det småkoke i 2 minutter; ikke la det koke. Rør inn vaniljen og hold det varmt i en termos.
- 3Hell i små serveringskopper og legg 4 mini-marshmallows på hver, eller sprøyt dem med pisket krem. Server umiddelbart.
- 4Lag marshmallows: Bland vann, mais sirup og sukker i en kjele utstyrt med et sukkertermometer. Kok opp og la det koke til "myk ball"-stadium, eller rundt 113 grader Celsius (235 grader Fahrenheit).
- 5I mellomtiden, pisk eggehvitene til myke topper dannes. Strø gelatin over de 2 spiseskjeene med vann og la det svelle.
- 6Når sirupen når 113 grader Celsius (235 grader Fahrenheit), fjern den fra varmen, tilsett gelatinen og bland godt. Hell sirupen i de piskede eggehvitene. Tilsett vaniljen og fortsett å piske til stiv.
- 7Dekk et stekebrett med bakepapir og strø det med melis. Hell marshmallow-massen ut på brettet og jevn den ut. La det avkjøle i omtrent 2 timer, og bruk deretter en saks dyppet i maisstivelse til å kutte ut fotballformer.