
Hjemmelagde trøfler med et kick
oppskrift på hjemmelagde trøfler med et kick av krydder eller alkohol. perfekt som dessert eller gave. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 20
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp kremfløte
- Mint- eller appelsinsmak, valgfritt
- 8 unser sjokolade, kuttet i små biter
- 1/2 til 1 teskje cayennepepperpulver (etter ønsket styrke)
- 2 pund hakket sjokolade, til dekking
- Kakaopulver, malte nøtter, melis, espressobønner, til pynt, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Kok opp fløten og la den avkjøle til lunken temperatur. Tilsett myntesmak eller appelsinsmak, hvis du bruker det, og rør godt. Smelt den hakkede sjokoladen over et vannbad. Tilsett cayennepepper og bland godt.
- 2Visp sjokoladen og fløten sammen og dekk til. Sett i kjøleskapet til blandingen kan formes til små kuler, ca. 45 minutter. Form små kuler og legg dem på et brett. Frys trøffelkuleene til de er frosne, ca. 1 time.
- 3Etter at trøffelkuleene er frosne, smelt den hakkede sjokoladen over et vannbad, og hell den i en lav, bred form.
- 4I små porsjoner, slik at de forblir faste, dypp trøffelkuleene i den smeltede sjokoladen i ca. 5 sekunder hver. Rist av overflødig sjokolade og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett, og dryss eventuelt på garnityr. Sett de ferdige trøflene i kjøleskapet.
- 5Kok's notat: Fordi sjokoladedyppingen ikke er temperert, vil trøflene, hvis de ikke oppbevares kjølig, få en hvit hinne eller hvite striper, kjent som blooming. Dette er kun et visuelt fenomen og påvirker ikke smaken.