
Iskrem med bringebærsaus
Lær hvordan du lager deilig iskrem med frisk bringebærsaus. Perfekt som dessert på varme sommerdager. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1 1/2 kopper yoghurtost, oppskrift følger
- 1 kopp fettfri pisket krem, tint
- 1 kopp jordbær, vasket og delt i fire
- 1/4 kopp maltmelkpulver
- 1/2 kopp semisøte sjokoladestykker eller chips
- Bringebærsaus, oppskrift følger
- 1 pint naturell fettfri yoghurt
- 2 kopper ferske eller frosne bringebær (hvis frosne, tines før bruk)
- 1 teskje sukkererstatning (anbefalt: Splenda)
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: osteklede
- 2Dekk en sil med osteklede.
- 3Lag yoghurtostkrem kvelden før.
- 4Plasser yoghurtosten i en stor bolle.
- 5Vend inn den fettfrie, piskede kremen i yoghurtosten.
- 6Bland inn jordbær, malt melkepulver og sjokoladebiter i yoghurtblandingen.
- 7Overfør blandingen til iskremmaskinens bolle og følg produsentens instruksjoner.
- 8Hell iskremen over i en frysesikker beholder med lokk og frys i minst 2 timer for å la iskremen sette seg.
- 9Server bringebærsaus over iskremen.
- 10Plasser en sil over en bolle.
- 11Hell yoghurt i ostekledet.
- 12Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 8 timer, eller over natten.
- 13Kast væsken i bollen.
- 14Yields: ca. 1 1/2 til 1 3/4 kopper
- 15Mos bringebær og sukkererstatning i en blender til det er glatt.
- 16Hell sausen i en liten kjele og la den småkoke over middels varme.
- 17Ta av varmen og la den avkjøle i 20 minutter før servering over iskremen.
- 18Yields: ca. 1 kopp