Nachos med reker og salsa

Nachos med reker og salsa

Lær hvordan du lager deilige nachos med frisk rekesalsa. En perfekt forrett eller snacks for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp limejuice
  • 2. 1 spiseskje finhakket fersk ingefær
  • 3. 2 hvitløksfedd, tynne skiver
  • 4. 1 spiseskje finhakket koriander
  • 5. En klype rød pepperflak
  • 6. 450 gram store reker, skrellet og renset
  • 7. 1/4 kopp olivenolje
  • 8. 1 tomat, frøet og hakket
  • 9. 3 vårløk, finhakket
  • 10. Saften av 1 lime
  • 11. 1 spiseskje finhakket koriander
  • 12. Grovt salt
  • 13. 225 gram tortillachips
  • 14. 3 kopper refried black beans
  • 15. 1 kopp revet añejo-ost

Fremgangsmåte

  1. 11. I en ikke-reaktiv bolle blander du marinadeingrediensene. Tilsett reker, vend dem godt slik at de dekkes av marinaden, dekk til og sett i kjøleskapet i 1 time. Varm opp 1/4 kopp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett rekene og stek dem under omrøring og risting av pannen for å forhindre at de setter seg fast, til de er kokte, ca. 5 minutter. Fjern fra varmen og overfør rekene til en stor bolle for å avkjøle. Når de er avkjølte, hakk rekene grovt.
  2. 22. Tilsett tomat, grønn løk, limesaft, koriander og salt til rekene, og vend godt slik at det blander seg.
  3. 33. Forvarm grillen. Fordel tortillachips på en ovnsikker fat. Skje svarte bønner over chipsene og dryss med ost. Sett under grillen til osten smelter, ca. 5 minutter.
  4. 44. For å servere, topp med rekesalsa.