
Nachos med reker og salsa
Lær hvordan du lager deilige nachos med frisk rekesalsa. En perfekt forrett eller snacks for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1/2 kopp limejuice
- 1 spiseskje finhakket fersk ingefær
- 2 hvitløksfedd, tynne skiver
- 1 spiseskje finhakket koriander
- En klype rød pepperflak
- 450 gram store reker, skrellet og renset
- 1/4 kopp olivenolje
- 1 tomat, frøet og hakket
- 3 vårløk, finhakket
- Saften av 1 lime
- 1 spiseskje finhakket koriander
- Grovt salt
- 225 gram tortillachips
- 3 kopper refried black beans
- 1 kopp revet añejo-ost
Fremgangsmåte
- 1I en ikke-reaktiv bolle blander du marinadeingrediensene. Tilsett reker, vend dem godt slik at de dekkes av marinaden, dekk til og sett i kjøleskapet i 1 time. Varm opp 1/4 kopp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett rekene og stek dem under omrøring og risting av pannen for å forhindre at de setter seg fast, til de er kokte, ca. 5 minutter. Fjern fra varmen og overfør rekene til en stor bolle for å avkjøle. Når de er avkjølte, hakk rekene grovt.
- 2Tilsett tomat, grønn løk, limesaft, koriander og salt til rekene, og vend godt slik at det blander seg.
- 3Forvarm grillen. Fordel tortillachips på en ovnsikker fat. Skje svarte bønner over chipsene og dryss med ost. Sett under grillen til osten smelter, ca. 5 minutter.
- 4For å servere, topp med rekesalsa.





