
Maxs spesialitet kyllingkotelett med salvie og babyspinat, servert med potetmos
oppskrift på maxs chicken chop med salvie og småspinatmosede poteter, perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 150 grader Celsius.
- 22. Fjern skinn og bein fra kyllingbrystene, og la vingeleddet sitte igjen. I en stor bolle visp sammen egg, rømme, sennep, persille, timian, hvitløk, salt og pepper. Vend kyllingen i det krydrede melet, deretter i eggeblandingen. Trykk den panerte kyllingen ned i brødsmulene.
- 33. Stek den panerte kyllingen i en dypfryer til den er gyllenbrun, ca. 10 minutter. Ta kyllingen ut av oljen og stek den i ovnen i 15 minutter.
- 44. Legg den kokte kyllingen oppå salvie- og babyspinatmosen. Server med naturlig jus rundt potetene.
- 55. Kok potetene i en stor kjele til de er møre, og sil av vannet. Varm opp fløte, smør, salt og pepper i en liten kjele på middels varme til det er varmt. Bland de avrente potetene med den varme fløtemiksen i en stor bolle, og pisk til det er glatt. Tilsett kulturmelk, salvie og babyspinat. Rør potetene til spinaten er lett visnet.
- 66. I en middels sauskjele, kok opp den reduserte kyllingkraften. Visp inn smør, timian, salt og pepper til det er godt blandet. Ta av varmen.