Sunchoke- og ertesuppe

Sunchoke- og ertesuppe

oppskrift på en kremet sunchoke og split pea suppe, perfekt for kalde dager. enkel å lage og fullt av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 3 unser pancetta, tynne skivet og hakket (omtrent 1/2 til 3/4 kopp)
  • 2. 1/3 kopp småhakket purre, kun de hvite og lysegrønne delene (omtrent 2)
  • 3. 1 pund jordskokk, skrelt og hakket
  • 4. 1/4 kopp ristet pasilla-pepper med frø, hakket
  • 5. 1/2 kopp skrelt og småhakket gul løk (omtrent 1/2 løk)
  • 6. 1 kopp skrelt og hakket gulrot (omtrent 2 store)
  • 7. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 8. 1 ss olivenolje
  • 9. 1 pund røkt skinke, med bein
  • 10. 8 kopper lavsaltet kyllingkraft
  • 11. 1 pund tørkede splittede erter
  • 12. Nykvernet svart pepper
  • 13. 1/4 kopp kremfløte, valgfritt
  • 14. 1/4 kopp eplecidereddik
  • 15. Geitostkrutonger, oppskrift følger
  • 16. 170 gram geitost
  • 17. 2 ss usaltet smør, romtemperert
  • 18. 1/3 kopp hvetemel
  • 19. 1/8 ts salt
  • 20. 1/8 ts cayennepepper
  • 21. 1/2 kopp panko brødsmuler

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. I en stor nederlandsk ovn, over middels varme, stek pancetta til den akkurat begynner å bli brun. Ta den ut av gryten og la den renne av på en tallerken med papirhåndkle.
  3. 3Øk varmen til medium-høy og tilsett purre, jordskokk, pasilla-chili, løk og gulrøtter. La det koke i 5 til 6 minutter, deretter tilsett hvitløk og la det koke i ytterligere 2 til 3 minutter.
  4. 4Lag en fordypning i midten av grønnsakene, tilsett olivenolje, og la det koke i 1 minutt, før du tilsetter skinkehalene.
  5. 5Kok skinkehalene, og snu dem hver 2. minutt, til alle sider er varme og begynner å bli lett brune.
  6. 6Tilsett kyllingkraft og erter. La det småkoke, og kok i 30 til 45 minutter, av og til omrøring.
  7. 7Rør inn nykvernet pepper etter smak, og fjern skinkehalene fra gryten til en skjærefjøl. La dem avkjøle i noen minutter, og bruk en gaffel til å rive kjøttet av bena og tilsette det i suppen.
  8. 8Rør inn kremfløte og eddik.
  9. 9Server suppen i skåler og pynt med geitostcroutoner.
  10. 10Strø over sprøstekt pancetta og et lite dryss svart pepper, og server.
  11. 113. Bland alle ingrediensene, unntatt panko, i en liten bolle.
  12. 124. Form til en logg og pakk inn i plastfolie.
  13. 13Frys i 30 minutter eller til den er fast.
  14. 14Mens den er i fryseren, forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  15. 155. Ta osten ut av fryseren og skjær i 0,6 cm tykke skiver.
  16. 16Trykk hver skive flatt med håndflaten, og vend den i panko-krummer.
  17. 17Legg dem på et silikonbakematte eller et bakepapirkledd stekebrett.
  18. 18Stek i 8 minutter, snu dem deretter og