
Creamsicle Crepe Cake
Lær hvordan du lager en deilig creamsicle crepe cake med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerfest eller som en frisk dessert året rundt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Lag fyllet: Visp eggeplommene, sukker, maisenna, appelsinskall, appelsinjuice, sitronjuice og salt i en middels kjele. Kok opp på middels varme, rør konstant med en slikkepott til blandingen begynner å småkoke og er tykk som pudding, ca. 10–12 minutter. Ta av varmen og rør inn smøret til det er smeltet. Sil fyllet gjennom en finmasket sikt over en stor bolle, og press det gjennom med en slikkepott. Legg plastfolie direkte på overflaten av fyllet og sett det i kjøleskapet til det er kaldt og fast, minst 2 timer.
- 22. I mellomtiden lager du pannekakedeigen: Bland mel, egg, melk, smeltet smør, sukker, vanilje og salt i en blender; kjør til det er jevnt, og skrap ned sidene av blenderen etter behov. La det stå, dekket, i 1 time. (Dette hindrer at pannekakene blir gummiaktige.)
- 33. Ferdigstill fyllet: Pisk kremfløten i en stor bolle med en mikser på middels høy hastighet til den begynner å tykne, ca. 1 minutt. Tilsett melis og pisk til stive topper dannes, ca. 1 minutt til. Pisk inn vaniljen. Vend inn en fjerdedel av den piskede kremen i appelsinfyllet, og vend deretter forsiktig inn resten.
- 44. La det stå, dekket, i kjøleskapet til det har stivnet, ca. 1 time.
- 55. Lag pannekakene: Dekk et stekebrett med bakepapir. Varm opp en 25 cm non-stick stekepanne på middels varme. Pensle lett med smør, og hell deretter 1/4 kopp (ca. 60 ml) røre i midten av pannen. Drei raskt pannen for å fordele røren jevnt, og kok til bunnen er gyllenbrun og toppen er fast, ca. 1 minutt. Løsne kantene på pannekaken med en slikkepott, og snu den med fingrene; kok til den er lett brun