Kalverull med fyll av prosciutto og ost

Kalverull med fyll av prosciutto og ost

oppskrift på deilige okseruller fylt med prosciutto og ost, perfekt som forrett eller hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 12 tynne skiver kalv, ca. 1 ½ pund, skåret som for scaloppine
  • 2. 1/4 kopp hakket prosciutto eller kokt skinke
  • 3. 1/2 pund magert svinekjøtt, malt
  • 4. 1 teskje pluss 3 spiseskjeer smør
  • 5. 1/2 kopp finhakket løk
  • 6. 1/2 teskje finhakket hvitløk
  • 7. 1/2 kopp finhakkede ferske brødsmuler
  • 8. 1/8 teskje revet muskatnøtt
  • 9. Nykvernet svart pepper, etter smak
  • 10. 1/2 teskje revet sitrusrind (sitron)
  • 11. 1 egg, lett pisket
  • 12. 1/4 kopp nyrevet Parmesanost
  • 13. Salt, etter smak
  • 14. 1/4 kopp mel
  • 15. 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 16. 1 kopp fersk eller hermetisk kyllingkraft

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg skivene av kalv mellom plastfolie og bank dem flatt med en flat hammer uten å ødelegge vevet. Sett til side. Bland prosciutto og svinekjøtt i en bolle. Smelt 1 spiseskje smør i en liten stekepanne og kok løken, mens du rører, til den er myk. Tilsett dette i blandebollen. Ha i hvitløk, brødsmuler, muskatnøtt, pepper, sitronekstrakt, egg og ost. Bland godt. Legg ut kalvskivene på en flat overflate. Strø med salt og pepper. Skje en jevn porsjon av fyllet på hver skive. Rull kjøttet rundt fyllet, brett og tukk endene inn i konvoluttform. Bind hver rull pent med snor på to steder. Strø med salt og pepper. Vend rullene i mel og rist av overflødig. Velg en tung stekepanne stor nok til å romme rullene i ett lag uten å klemme dem. Smelt de resterende 3 spiseskjeene smør, og når det er ganske varmt, men ikke brunt, legg kalvrullene i pannen. Kok, og snu dem av og til, til de er pent brune over hele, i 3 eller 4 minutter. Reduser varmen og fortsett å koke over moderat lav varme i ca. 15 minutter. Tilsett vinen og rør for å løse opp de brune partiklene som klistrer seg til bunnen og sidene av pannen. Tilsett kyllingkraften. Kok opp og la det koke over høy varme i ca. 5 minutter. Fjern snorene og server kalvrullene med sausen skje over.