
Mero med Ma Cum-stripebass i ajiote- og suroransjesaus
oppskrift på merøen ma cum striped bass marinert i achiote og servert med suroransjesaus, perfekt for en smakfull hovedrett
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 store hvitløksfedd, hakket
- 1/4 teskje malt spisskummen
- 1/4 teskje meksikansk oregano
- 1 teskje achiote-pasta eller malt annatto
- 1/2 kopp Seville-appelsinjuice
- 1 (2 til 4 pund) villstribet torsk, skåret og renset
- 1 rød paprika, juliennet
- 1 gul paprika, juliennet
- 1 spansk løk, skivet tynt
- 1 jalapeño, skivet tynt
- 2 tomater, skivet
- 1/2 kopp olivenolje
- 2 store bananblader
- Mais tortillas
Fremgangsmåte
- 1Begynn i en bolle med å blande hvitløk, spisskummen, oregano, achiote og appelsinjuice godt for å danne en pasta. Deretter skjærer du riper i stripetorsk på begge sider og gnir marinaden eller pastaen på begge sider av fisken. Krydre med salt og pepper, og la den hvile i 20 minutter. I en bolle blander du paprika, løk, jalapeño, tomater og olivenolje, og krydrer med salt og pepper. Legg denne blandingen i hulrommet i torsken. På en varm grill legger du et stykke bananblad, plasser fisken oppå, og legger deretter det andre bananbladet oppå. Stek på grillen i 15 minutter. Server hele med mais tortillas.