Roccos FlashFried Chicken

Roccos FlashFried Chicken

Lær hvordan du lager roccos flashfried chicken, en smakfull og sprø kyllingrett. Perfekt for en rask middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 liten rød løk, delt i to og tynne skiver
  • 2. 5 hele modne, ferske lime (del 1 lime i 4 båter)
  • 3. Salt og nykvernet svart pepper
  • 4. 2 liter druefrø- eller maisolje
  • 5. 450 gram uten ben og skinn kyllinglår
  • 6. 2 1/4 ss adobopulver, for eksempel Goya eller lignende krydder
  • 7. 2 eggehviter
  • 8. 2 1/2 ss søt ungarsk paprika
  • 9. 1/4 kopp finmalt gult maismel
  • 10. 3/4 kopp fint sammalt hvete
  • 11. 4 kopper isbergsalat i 2-tommers terninger
  • 12. 16 cherrytomater, fjernet stilk og vasket
  • 13. 1/2 moden Hass-avokado, skrelt og delt i 8 biter
  • 14. 1 bunt koriander

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Spesialutstyr: et dypfrysetermometer
  3. 33. Legg de skivede rødløkene i en liten rustfri stålskål. Med et fint rivjern eller zester, riv skallet av 1 lime over løken. Kutt de 4 hele limene i to på tvers og press saften over løken. Tilsett en klype salt og bland godt. Dypp løken i saften; bruk de pressede limene som vekt for å presse ned eventuelle løkbiter som stikker opp av saften. Dekk til med et tett lokk og sett i kjøleskapet. Mariner løken i saften så lenge som mulig, minst 15 minutter eller opptil 3 dager.
  4. 44. Hell oljen i en stor, tykk gryte som har minst 6 liter kapasitet. (Det skal være minst 5 cm olje i gryten.) Fest et dypfrysetermometer på siden av gryten, og sørg for at termometeret berører bunnen av gryten. Varm opp oljen til 200 grader Celsius over middels varme (dekk aldri gryten).
  5. 55. Legg en kyllinglår på et skjærebrett og del den i 4 til 5 jevne biter. Gjenta til alle lårene er delt opp. Legg alle bitene på en mikrobølgesikker tallerken og krydre begge sider med 1/4 spiseskje adobopulver og pepper. Sett tallerkenen i mikrobølgeovnen og kok på høy effekt i 1 minutt og 30 sekunder. Ta ut tallerkenen og snu hver kyllingbit. Mikrobøl igjen på høy effekt til bitene er gjennomkokte, ytterligere 1 til 2 minutter, avhengig av mikrobølgeovnen. La kyllingen avkjøle til romtemperatur.
  6. 66. Ha eggehvitene i en bolle og pisk med en gaffel til de er lett skummende, ca. 1 minutt. I en annen bred og lav bolle eller kakeform, bland de resterende 2 spiseskjeene adobopulver og paprika med maismel og fullkornsmel.