
Roccos FlashFried Chicken
Lær hvordan du lager roccos flashfried chicken, en smakfull og sprø kyllingrett. Perfekt for en rask middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Spesialutstyr: et dypfrysetermometer
- 33. Legg de skivede rødløkene i en liten rustfri stålskål. Med et fint rivjern eller zester, riv skallet av 1 lime over løken. Kutt de 4 hele limene i to på tvers og press saften over løken. Tilsett en klype salt og bland godt. Dypp løken i saften; bruk de pressede limene som vekt for å presse ned eventuelle løkbiter som stikker opp av saften. Dekk til med et tett lokk og sett i kjøleskapet. Mariner løken i saften så lenge som mulig, minst 15 minutter eller opptil 3 dager.
- 44. Hell oljen i en stor, tykk gryte som har minst 6 liter kapasitet. (Det skal være minst 5 cm olje i gryten.) Fest et dypfrysetermometer på siden av gryten, og sørg for at termometeret berører bunnen av gryten. Varm opp oljen til 200 grader Celsius over middels varme (dekk aldri gryten).
- 55. Legg en kyllinglår på et skjærebrett og del den i 4 til 5 jevne biter. Gjenta til alle lårene er delt opp. Legg alle bitene på en mikrobølgesikker tallerken og krydre begge sider med 1/4 spiseskje adobopulver og pepper. Sett tallerkenen i mikrobølgeovnen og kok på høy effekt i 1 minutt og 30 sekunder. Ta ut tallerkenen og snu hver kyllingbit. Mikrobøl igjen på høy effekt til bitene er gjennomkokte, ytterligere 1 til 2 minutter, avhengig av mikrobølgeovnen. La kyllingen avkjøle til romtemperatur.
- 66. Ha eggehvitene i en bolle og pisk med en gaffel til de er lett skummende, ca. 1 minutt. I en annen bred og lav bolle eller kakeform, bland de resterende 2 spiseskjeene adobopulver og paprika med maismel og fullkornsmel.