
Hyrdepai
Lær hvordan du lager en klassisk shepherds pie med denne enkle oppskriften. Perfekt for en mettende middag som hele familien vil elske.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: åtte ramekiner på 6 til 8 unser
- 22. Til gryten: Smelt smøret i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk, selleri, gulrot og timian, og kok, rør av og til, til løk og selleri mykner, ca. 2 minutter. Tilsett karbonadedeigen, salt og pepper, og kok, rør og del opp eventuelle klumper, til kjøttet er brunt, ca. 5 minutter.
- 33. Rør inn tomatpuréen og strø deretter melet jevnt over kjøttblandingen; rør for å dekke. Tilsett kjøttkraft og Worcestershire, og la det småkoke. Senk varmen til middels og la det småkoke, rør av og til, til mesteparten av væsken har fordampet og gulrøttene er møre, ca. 10 minutter. Rør inn persille og erter, og smak til med mer salt og pepper om nødvendig.
- 44. Til potetmosen: Ha potetene i en stor kjele; dekk med kaldt vann med 5 cm over potetene og tilsett en stor klype salt. Kok opp over middels høy varme, reduser deretter til lav og la det småkoke til potetene er lett å stikke gjennom med en liten kniv, ca. 20–25 minutter. Sil av vannet, og kjør potetene gjennom en presse eller en sil, og ha dem tilbake i den tørre kjelen.
- 55. I mikrobølgeovnen eller en liten kjele, varm opp fløten sammen med smøret og litt salt; hell det over potetene, og bland godt til potetene er veldig jevne og glatte. Smak til med salt og pepper. Rør inn cheddarosten.
- 66. Ferdigstill shepherd's pies: Forvarm ovnen til 200 °C (400 °F). Fordel gryten jevnt i åtte ramekiner på 6 til 8 unser. Plasser ramekinene på et bakepapirkledd stekebrett. Bruk en pose med glidelås og en 1/2-tommers stjernet