Gylne sommerreker

Gylne sommerreker

oppskrift på golden summer prawns, en frisk og smakfull sjømatrett perfekt for sommermåltidet. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 kopp julienne av gulrot
  • 2. 1 kopp julienne av agurk (hothouse)
  • 3. 1 kopp julienne av ferske bambusskudd
  • 4. 1/2 pund Dungeness-kreps
  • 5. 1 kopp julienne av kinesisk pølse, avkjølt
  • 6. 4 rispapir
  • 7. 2 kvart varmt vann
  • 8. 1 kopp hvit eddik
  • 9. 2/3 kopp sukker (sukker)
  • 10. 1 fersk ananas
  • 11. 1/4 kopp kinesisk rød eddik
  • 12. 3 spiseskjeer sukker
  • 13. 1 spiseskje Sriracha
  • 14. 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 15. 1/2 kopp vann
  • 16. 1/2 bunt ferske vårløk
  • 17. 1/4 bunt ferske korianderblader
  • 18. 1/4 finger fersk ingefær
  • 19. 2 spiseskjeer sesamolje
  • 20. 1/3 kopp olivenolje
  • 21. 1/2 kopp vann
  • 22. 1 teskje salt
  • 23. 4 reker, med skall og hale
  • 24. 2 spiseskjeer Sichuan-pepperkorn
  • 25. 2 spiseskjeer salt
  • 26. 1/4 kopp olivenolje, til steking
  • 27. Mache, til pynt
  • 28. Gullblad, til pynt
  • 29. Spiselige orkidéer, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser alle ingrediensene i en bolle sammen med hvitvinen og sukkeret. Rehydrér rispapirene med det varme vannet. Fyll papiret med grønnsaker, krabbe og pølse. Rull sammen og skjær i to biter. Gjenta med de resterende rispapirene.
  2. 22. Kutt ananasen, ha den i en blender og sil ut juicen. Tilsett juicen, eddik, sukker og Sriracha i en liten kjele og kok opp. Bland maisstivelse og vann, og tilsett langsomt i den småkokende sausen. Når den har tyknet, fjern fra varmen. Avkjøl og hell over i en sprøyteflaske.
  3. 33. Ha alle ingrediensene til puréen i en blender, kjør til den er jevn, og hell over i en sprøyteflaske.
  4. 44. Del rekene på langs, fjern antennene. Knus Szechuan-pepperkornene og krydre rekene sammen med saltet. Varm opp oljen i en stor stekepanne på middels høy varme. Når oljen er varm, tilsett rekene, fjern hodet og drypp saften over halen.
  5. 55. Anrett salatmache, legg sommerrollen litt skjevt fra midten og en reke oppå. Dryss alt med gullblad og pynt tallerkenen med vårløk- og koriandertur. Sett prikker med søt- og sursaus på tallerkenen og pynt rekestumpene med spiselig orkidé.
  6. 66. Denne oppskriften er levert av profesjonelle kokker og er nedskalert fra en stor porsjon levert av en restaurant. Food Network Kitchens' kokker har ikke testet denne oppskriften i de angitte proporsjonene, og vi kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.