
Gylne sommerreker
oppskrift på golden summer prawns, en frisk og smakfull sjømatrett perfekt for sommermåltidet. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1 kopp julienne av gulrot
- 1 kopp julienne av agurk (hothouse)
- 1 kopp julienne av ferske bambusskudd
- 1/2 pund Dungeness-kreps
- 1 kopp julienne av kinesisk pølse, avkjølt
- 4 rispapir
- 2 kvart varmt vann
- 1 kopp hvit eddik
- 2/3 kopp sukker (sukker)
- 1 fersk ananas
- 1/4 kopp kinesisk rød eddik
- 3 spiseskjeer sukker
- 1 spiseskje Sriracha
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- 1/2 kopp vann
- 1/2 bunt ferske vårløk
- 1/4 bunt ferske korianderblader
- 1/4 finger fersk ingefær
- 2 spiseskjeer sesamolje
- 1/3 kopp olivenolje
- 1/2 kopp vann
- 1 teskje salt
- 4 reker, med skall og hale
- 2 spiseskjeer Sichuan-pepperkorn
- 2 spiseskjeer salt
- 1/4 kopp olivenolje, til steking
- Mache, til pynt
- Gullblad, til pynt
- Spiselige orkidéer, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Plasser alle ingrediensene i en bolle sammen med hvitvinen og sukkeret. Rehydrér rispapirene med det varme vannet. Fyll papiret med grønnsaker, krabbe og pølse. Rull sammen og skjær i to biter. Gjenta med de resterende rispapirene.
- 2Kutt ananasen, ha den i en blender og sil ut juicen. Tilsett juicen, eddik, sukker og Sriracha i en liten kjele og kok opp. Bland maisstivelse og vann, og tilsett langsomt i den småkokende sausen. Når den har tyknet, fjern fra varmen. Avkjøl og hell over i en sprøyteflaske.
- 3Ha alle ingrediensene til puréen i en blender, kjør til den er jevn, og hell over i en sprøyteflaske.
- 4Del rekene på langs, fjern antennene. Knus Szechuan-pepperkornene og krydre rekene sammen med saltet. Varm opp oljen i en stor stekepanne på middels høy varme. Når oljen er varm, tilsett rekene, fjern hodet og drypp saften over halen.
- 5Anrett salatmache, legg sommerrollen litt skjevt fra midten og en reke oppå. Dryss alt med gullblad og pynt tallerkenen med vårløk- og koriandertur. Sett prikker med søt- og sursaus på tallerkenen og pynt rekestumpene med spiselig orkidé.
- 6Denne oppskriften er levert av profesjonelle kokker og er nedskalert fra en stor porsjon levert av en restaurant. Food Network Kitchens' kokker har ikke testet denne oppskriften i de angitte proporsjonene, og vi kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.





