Horchata

Horchata

Lær hvordan du lager horchata, en tradisjonell spansk drikke laget av ris, mandler og kanel. Perfekt for sommerdager og helårs nytelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 kvart nonfat melk
  • 2. 2 kvart vann
  • 3. 4 kanelstenger
  • 4. 1/4 kopp ris eller 1/3 kopp rå hvit ris, knust til pulver i blender
  • 5. 3/4 kopp sukker
  • 6. 1 spiseskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Hell melken i en vid panne og kok opp. Skru ned varmen og kok, under omrøring ofte, til den er redusert til halvparten, 20–30 minutter. Sil over i en stor kjele og tilsett vann og kanelstenger.
  2. 22. Kok opp, skru ned varmen og kok i 5 minutter. Ta av varmen og la det stå i 15 minutter. Fjern kanelstengene og sett til side.
  3. 33. Bland ris, sukker og vanilje i en bolle. Hell i melkeblandingen og visp godt for å blande. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer. Deretter heller du væsken over i en mugge, og kaster sedimentet som har samlet seg på bunnen av bollen. Server kaldt over is, med kanelstenger som røre.