
Kanel- og sjokoladebananbrød
oppskrift på kanel- og sjokoladebananbrød - en søt og saftig kake med rik smak av kanel og sjokolade, perfekt til frokost eller snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 1/4 kopper usaltet hvetemel, siktet
- 2. 1 teskje natron
- 3. 1/2 teskje fint salt
- 4. 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
- 5. 2 store egg, romtempererte
- 6. 1 kopp sukker
- 7. 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør, romtemperert
- 8. 3 veldig modne bananer, skrelt og most med en gaffel (ca. 1 kopp)
- 9. 1/2 kopp ristet valnøttbiter
- 10. 1 disk meksikansk sjokolade, hakket i små biter
- 11. 3/4 kopp usaltet hvetemel, siktet
- 12. 1/2 kopp pakket brunt sukker
- 13. 1 spiseskje malt kanel
- 14. 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør
Fremgangsmåte
- 11. For bananbrødet: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kle en muffinsform med 12 former med muffinsformer.
- 22. Sikt mel, natron og salt i en middels stor bolle. Visp vanilje og egg sammen i et målebeger med tut. Sett til side.
- 33. I en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker eller med en elektrisk håndmikser, pisk sukker og smør til det er lyst og luftig. Hell gradvis inn eggeblandingen mens du pisker; pisk til det er godt blandet. Bland inn bananene (røren vil virke skilt, men ikke bekymre deg), og fjern deretter bollen fra maskinen. Bruk en slikkepott av gummi og vend inn melet til det er akkurat blandet. Vend inn valnøttene, deretter den mexicanske sjokoladen.
- 44. For kanelkrumtoppen: I en liten bolle, bland sammen mel, brunt sukker og kanel. Kutt inn smøret med to kniver til det er jevnt fordelt.
- 55. Fyll muffinsformene omtrent halvfull med røre. Skje kanelkrummen over muffinsene, og trykk den lett ned i røren. Stek til toppen er gyllen og en kakepinne satt inn i midten av muffinsene kommer ut ren, ca. 20 til 25 minutter. La avkjøle før servering. Disse muffinsene er deilige med et lag smør.