Enkel karamellsaus

Enkel karamellsaus

lær hvordan du lager enkel karamellsaus med få ingredienser. perfekt som tilbehør til iskrem, kaker og desserter. rask og enkel oppskrift.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 kopp pakket brunt sukker
  • 2. 1/2 kopp halvhavmelk
  • 3. 4 spiseskjeer smør
  • 4. En klype salt
  • 5. 1 spiseskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland den brune sukkeret, half-and-half, smør og salt i en kjele over middels lav varme. Kok opp mens du visper forsiktig i 5 til 7 minutter, til det blir tykkere. Tilsett vaniljen og kok ytterligere ett minutt for å tykne enda mer. Slå av varmen, la det avkjøle litt og hell sausen på et glass. Oppbevar i kjøleskapet til den er kald.