Ginger Creme Anglaise

Ginger Creme Anglaise

Lær hvordan du lager en kremet og smakfull ginger creme anglaise. Perfekt til dessert, kaker eller frukt. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 3/4 kopper halvhavmelk
  • 2. 1/2 vaniljestang, delt på langs
  • 3. 3 spiseskjeer finhakket krystallisert ingefær
  • 4. 2 store egg
  • 5. 1/4 kopp sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. I en liten, tykk gryte varmer du opp melk- og fløteblandingen til akkurat kokepunktet sammen med vaniljestang og ingefær, og tar deretter gryten av varmen. Skrap ut frøene fra vaniljestangen med en kniv og tilsett dem i gryten, mens du reserverer stangen til senere bruk.
  2. 22. Mens melk- og fløteblandingen varmes opp, pisker du sammen egg og sukker i en bolle med en elektrisk mikser til det blir lyst og luftig. Hell den varme melk- og fløteblandingen i en tynn stråle under konstant pisking, og overfør deretter blandingen til en gryte. Kok vaniljekremen over moderat lav varme, mens du rører kontinuerlig med en tresleiv, til den tykner (170 grader F på et sukkermåler), men la den ikke koke. Sil kremen gjennom en fin sil over i en metallbolle. Sett bollen i en større bolle med is og kaldt vann, og avkjøl sausen, av og til med å røre. La sausen stå i kjøleskapet, dekket, i minst 2 timer, eller til den er veldig kald. Creme anglaise kan lages to dager i forveien og oppbevares i kjøleskap, dekket.