
Ginger Creme Anglaise
Lær hvordan du lager en kremet og smakfull ginger creme anglaise. Perfekt til dessert, kaker eller frukt. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en liten, tykk gryte varmer du opp melk- og fløteblandingen til akkurat kokepunktet sammen med vaniljestang og ingefær, og tar deretter gryten av varmen. Skrap ut frøene fra vaniljestangen med en kniv og tilsett dem i gryten, mens du reserverer stangen til senere bruk.
- 22. Mens melk- og fløteblandingen varmes opp, pisker du sammen egg og sukker i en bolle med en elektrisk mikser til det blir lyst og luftig. Hell den varme melk- og fløteblandingen i en tynn stråle under konstant pisking, og overfør deretter blandingen til en gryte. Kok vaniljekremen over moderat lav varme, mens du rører kontinuerlig med en tresleiv, til den tykner (170 grader F på et sukkermåler), men la den ikke koke. Sil kremen gjennom en fin sil over i en metallbolle. Sett bollen i en større bolle med is og kaldt vann, og avkjøl sausen, av og til med å røre. La sausen stå i kjøleskapet, dekket, i minst 2 timer, eller til den er veldig kald. Creme anglaise kan lages to dager i forveien og oppbevares i kjøleskap, dekket.