
Maple Pecan Pie
Lær hvordan du lager en deilig maple pecan pie med denne enkle oppskriften. Perfekt for høst- og vinterdager, og garantert å imponere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: høst
Ingredienser
- 1 2/3 kopper hvetemel, pluss ekstra til utbaking
- 1/2 kopp eller 1 stang usaltet smør, kaldt og grovhakket
- En klype salt
- 1 egg, kaldt
- 1 spiseskje isvann, pluss mer om nødvendig
- 1/3 kopp lønnesirup
- 1 egg
- 1 1/2 kopper brunt sukker
- 1/2 kopp kremfløte
- 1 kopp pekannøtter
- Serveringsforslag: Is eller pisket krem, til servering
Fremgangsmåte
- 1Kakebunn: Ha melet, smøret og en klype salt i en food processor, og puls til blandingen ligner store brødsmuler. Visp egget og en spiseskje isvann i en bolle til det er godt blandet. Med food processorens motor i gang, tilsett den våte blandingen i melet. Kjør til blandingen begynner å danne store klumper, og stopp maskinen før deigen blir til en ball. Hvis den trenger litt mer vann, tilsett det. Du vil ha deigen til å akkurat holde sammen, og ikke være for våt.
- 2Hell deigen ut på en arbeidsflate, og kna den forsiktig for å samle den. Form deigen til en skive, pakk den inn i plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet i minst én time. To timer er enda bedre.
- 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 4Dryss litt mel på bordet og kjevlen, og kjevle ut deigen til ønsket tykkelse. Legg deigen i en paiform, og prikk bunnen med en gaffel over hele. Trim og pynt kantene etter ønske.
- 5Fylling: Bland lønnesirup, egg, sukker og fløte i en stor bolle, og rør godt til det er godt blandet. Hell fylleblandingen i den forbakede paibunnen. Topp med pekannøtter, og stek i ca. 35 minutter, eller til fyllet har stivnet. La avkjøle før servering.
- 6Server paien med vaniljeis eller pisket krem.