Maple Pecan Pie

Maple Pecan Pie

Lær hvordan du lager en deilig maple pecan pie med denne enkle oppskriften. Perfekt for høst- og vinterdager, og garantert å imponere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1 2/3 kopper hvetemel, pluss ekstra til utbaking
  • 2. 1/2 kopp eller 1 stang usaltet smør, kaldt og grovhakket
  • 3. En klype salt
  • 4. 1 egg, kaldt
  • 5. 1 spiseskje isvann, pluss mer om nødvendig
  • 6. 1/3 kopp lønnesirup
  • 7. 1 egg
  • 8. 1 1/2 kopper brunt sukker
  • 9. 1/2 kopp kremfløte
  • 10. 1 kopp pekannøtter
  • 11. Serveringsforslag: Is eller pisket krem, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Kakebunn: Ha melet, smøret og en klype salt i en food processor, og puls til blandingen ligner store brødsmuler. Visp egget og en spiseskje isvann i en bolle til det er godt blandet. Med food processorens motor i gang, tilsett den våte blandingen i melet. Kjør til blandingen begynner å danne store klumper, og stopp maskinen før deigen blir til en ball. Hvis den trenger litt mer vann, tilsett det. Du vil ha deigen til å akkurat holde sammen, og ikke være for våt.
  2. 22. Hell deigen ut på en arbeidsflate, og kna den forsiktig for å samle den. Form deigen til en skive, pakk den inn i plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet i minst én time. To timer er enda bedre.
  3. 33. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  4. 44. Dryss litt mel på bordet og kjevlen, og kjevle ut deigen til ønsket tykkelse. Legg deigen i en paiform, og prikk bunnen med en gaffel over hele. Trim og pynt kantene etter ønske.
  5. 55. Fylling: Bland lønnesirup, egg, sukker og fløte i en stor bolle, og rør godt til det er godt blandet. Hell fylleblandingen i den forbakede paibunnen. Topp med pekannøtter, og stek i ca. 35 minutter, eller til fyllet har stivnet. La avkjøle før servering.
  6. 66. Server paien med vaniljeis eller pisket krem.