Georges Fluffy Garlic Mashed Potatoes

Georges Fluffy Garlic Mashed Potatoes

Lær hvordan du lager deilige og fluffy hvitløksmos med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til alle middager!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 hode hvitløk
  • 2. Extra-virgin olivenolje
  • 3. 1,4 kg russetpoteter
  • 4. Vann
  • 5. Kosher-salt
  • 6. 1 1/2 kopper kremfløte
  • 7. 3 kvister rosmarin
  • 8. 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør, romtemperert
  • 9. Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp ovnen til 400 grader F.
  2. 22. Kutt av toppen på hvitløken og pakk den inn i folie, med den kuttede toppen ut. Drypp litt olivenolje over og stek i 45 minutter eller til hvitløken er myk og karamellisert. Ta den ut av ovnen og la den avkjøle litt.
  3. 33. I mellomtiden skrell potetene, kutt dem i terninger, og legg dem i en middels stor kjele. Dekk dem med vann og tilsett en stor klype salt. Kok opp over høy varme, senk deretter varmen til middels og la dem småkoke til de er møre, ca. 20 minutter. Sil av vannet godt.
  4. 44. Mens potetene koker, varm opp fløten og rosmarinen i en liten kjele på lav varme. Når du er klar til å mose, sil ut rosmarinen.
  5. 55. Når potetene er tørre, men fortsatt varme, kjør dem gjennom en presse eller ricer i en stor bolle. Press inn hvitløken og tilsett noe av den varme fløten. Bland godt, tilsett smør og bland igjen. Tilsett mer fløte hvis de virker for tørre. Smak til med salt og pepper. Server umiddelbart.