
Bananpannekaker med brente bær
Lær hvordan du lager myke bananpannekaker med søte blisterbær. En enkel og smakfull oppskrift perfekt for en næringsrik frokost eller brunch.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1 kopp gammeldags havregryn
- 1/2 teskje natron
- 1/2 teskje kanel
- 1/2 teskje fint salt
- 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt
- 2 modne bananer
- 3 store egg, lett pisket
- 2 teskjeer honning
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 1 kopp blåbær
- 1/2 kopp ristet kokosflak, valgfritt
- Maple sirup, til servering
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader F.
- 2Ha havregrynene i en food processor og kjør til de ligner grovt mel. Tilsett natron, kanel, salt og muskatnøtt. Kjør et par ganger til for å blande det godt.
- 3Mos bananene i en stor bolle til de er jevne. Tilsett eggene og bland godt, deretter honning og vanilje og rør om. Ha det tørre i det våte og vend forsiktig sammen med en slikkepott til en røre dannes.
- 4Sett en takke på middels varme og smør den med litt av smøret. Ha 1/4 kopp av røren på hver pannekake på takken. Stek pannekakene på hver side til de er gyldne, ca. 2–3 minutter per side. Overfør til den varme ovnen og fortsett med resten av røren, og tilsett mer smør ved behov.
- 5For å lage bærene, varm opp en tørr stekepanne på høy varme. Ha i blåbærene og sving pannen for å unngå at de setter seg fast. Varm til bærene akkurat begynner å skifte til en dyp lilla farge og begynner å boble og sprekke opp.
- 6Hell bærene over pannekakene og dryss med kokosnøtt hvis du bruker det. Drypp over sirupen. Server umiddelbart.