
Urtebakte egg
oppskrift på herbedbakte egg, en deilig og enkel rett perfekt for frokost eller brunch. lær hvordan du lager smakfulle egg i ovn med friske urter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1/4 teskje finhakket fersk hvitløk
- 1/4 teskje finhakket fersk timian
- 1/4 teskje finhakket fersk rosmarin
- 1 spiseskje finhakket fersk persille
- 1 spiseskje nyrevet Parmesanost
- 6 ekstra store egg
- 2 spiseskjeer kremfløte
- 1 spiseskje usaltet smør
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- Ristet franskbrød eller brioche, til servering
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm grillen i 5 minutter og plasser ovnracken 15 centimeter under varmen.
- 3Bland hvitløk, timian, rosmarin, persille og Parmesan, og sett til side. Forsiktig, knekk 3 egg i hver av to små boller eller tekopper (du skal ikke bake dem i disse), uten å knuse plommene. (Det er veldig viktig å ha alle eggene klare før du begynner å koke.)
- 4Plasser to individuelle gratinformer på et stekebrett. Ha 1 spiseskje fløte og 1/2 spiseskje smør i hver form, og sett dem under grillen i ca. 3 minutter, til de er varme og bobler. Raskt, men forsiktig, hell 3 egg i hver gratinform, og dryss jevnt over urtesmørblandingen, deretter rikelig med salt og pepper. Sett dem tilbake under grillen i 5 til 6 minutter, til eggehvitene nesten er kokt. (Roter stekebrettet en gang hvis de ikke koker jevnt.) Eggene vil fortsette å koke etter at du tar dem ut av ovnen. La dem stå i 60 sekunder og server varme med ristet brød.