New York Crumb Cake

New York Crumb Cake

oppskrift på ny york crumb cake - en deilig kake med sprø topping, perfekt til kaffe eller som dessert. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer rapsolje, pluss litt til stekepannen
  • 2. 4 kopper hvetemel, pluss ekstra til utbaking
  • 3. 1/2 kopp sukker
  • 4. 2 1/2 teskjeer bakepulver
  • 5. 1/2 teskje salt
  • 6. 1 stort egg
  • 7. 1/2 kopp melk
  • 8. 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 9. 1 kopp lyst brunt sukker, godt pakket
  • 10. 1 1/2 teskje kanel
  • 11. 1 kopp (2 staver) usaltet smør, smeltet og avkjølt
  • 12. Melis, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser risten i midten av ovnen og varm opp til 160 grader Celsius.
  2. 22. Lett børst en 23 x 30 cm bakeform med canola-olje, strø over mel og rist av overflødig. Sett til side. I en middels stor bolle, sikt sammen 1 ½ kopp mel, sukker, bakepulver og salt; sett til side. I en annen bolle, visp sammen egg, melk, canola-olje og vanilje. Bruk en slikkepott til å vende de tørre ingrediensene inn i eggeblandingen til det akkurat er blandet.
  3. 33. Fordel røren jevnt i den forberedte formen, og sett til side. I en middels stor bolle, bland resten av melet (2 ½ kopper), brunt sukker og kanel. Hell smeltet smør over melblandingen og vend med en slikkepott til det dannes store smuler.
  4. 44. Strø smulene over røren og stek, og roter formen etter 10 minutter. Fortsett å steke til en kakepinne kommer ut ren, omtrent 10 minutter til.
  5. 55. Overfør bakeformen til en avkjølingsrist for å avkjøle. Dryss over melis. Bruk en serrert kniv eller benkeskraper til å skjære i 7,5 cm kvadrater. Oppbevar i en lufttett beholder i opptil 3 dager.