Brokkoli- og blomkålsgrateng

Brokkoli- og blomkålsgrateng

Lær hvordan du lager en deilig broccoli og blomkålgrateng med denne enkle oppskriften. Perfekt som hovedrett eller tilbehør for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 stk usaltet smør (4 spiseskjeer), pluss ekstra til smøring av formen, romtemperert
  • 2. 1 hode brokkoli, delt i buketter
  • 3. 1 hode blomkål, delt i buketter
  • 4. 1/4 kopp hvetemel
  • 5. 2 kopper halvt og halvt (fløte og melk)
  • 6. 2 kopper revet skarp hvit Cheddar, delt
  • 7. Salt og nykvernet svart pepper
  • 8. 1/2 kopp tørrbrødsmuler

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Smør en stor ildfast form og legg i brokkoli og blomkål. Stek til de er lett brunet, ca. 15 minutter.
  3. 3I en middels stor kjele smelter du smøret, rører inn melet og lar det koke over middels varme i 3 minutter. Skru av varmen, rør inn halv- og halv, og skru deretter opp varmen til høy. Fortsett å vispe for å unngå at melet klumper seg.
  4. 4Tilsett cheddar, salt og pepper, og visp til osten er smeltet.
  5. 5Ta brokkoli og blomkål ut av ovnen og hell cheddar-blandingen over. Strø jevnt med brødsmuler og stek til det er gyldent, ca. 25–30 minutter.