
Brokkoli- og blomkålsgrateng
Lær hvordan du lager en deilig broccoli og blomkålgrateng med denne enkle oppskriften. Perfekt som hovedrett eller tilbehør for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Smør en stor ildfast form og legg i brokkoli og blomkål. Stek til de er lett brunet, ca. 15 minutter.
- 3I en middels stor kjele smelter du smøret, rører inn melet og lar det koke over middels varme i 3 minutter. Skru av varmen, rør inn halv- og halv, og skru deretter opp varmen til høy. Fortsett å vispe for å unngå at melet klumper seg.
- 4Tilsett cheddar, salt og pepper, og visp til osten er smeltet.
- 5Ta brokkoli og blomkål ut av ovnen og hell cheddar-blandingen over. Strø jevnt med brødsmuler og stek til det er gyldent, ca. 25–30 minutter.