
Dampet asparges
Lær hvordan du enkelt kan dampe asparges til en sunn og smakfull rett. Perfekt som forrett eller tilbehør. Oppdag våre tips for perfekt dampet asparges.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: vår
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Sett opp en damper, fyll bunnen med vann og kok opp. Hvis aspargesene er veldig tykke, skrell dem. Begynn omtrent 5 cm ned fra tuppen av stilken og skrell. Det er ikke nødvendig å skrelle tynne asparges. Kutt aspargesene slik at de får plass i damperkurven. Dekk til og damp til aspargesene er lysegrønne og møre, men fortsatt litt sprø, ca. 6 til 8 minutter for tykke asparges og 3 til 5 minutter for tynne asparges. Ta dem ut av damperen og krydre med salt og pepper.