Rå rødbete-, pære- og gorgonzolasalat

Rå rødbete-, pære- og gorgonzolasalat

Oppdag en frisk og smakfull salat med rårødbet, pære og gorgonzola — perfekt for en lett forrett eller lunsj. Enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 middels gulrot, vasket godt
  • 2. 1 middels rødbeet, vasket godt
  • 3. 1 litt underripe Comice-pære
  • 4. 2 til 3 unser gorgonzola dolce, brutt opp i små biter
  • 5. 2 kvister fersk mynte, blader plukket
  • 6. 1/3 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 7. 1 sitron, saftet
  • 8. 3 kvister fersk timian, blader plukket
  • 9. 1 kvist fersk mynte, blader plukket
  • 10. Salt
  • 11. Nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Til salaten: Bruk en mandolin for å skjære rødbetene i tynne skiver, nesten som papir, og legg dem pent ut på et fat. Fjern kjernen fra pæren og skjær den i tynne, lange skiver med en kniv. Legg pæreskivene i faner oppå rødbetene. Smuldre over gorgonzola dolce og pynt med hele mynteblader.
  2. 22. Til dressingen: Bland extra virgin olivenolje og sitronjuice i en liten bolle. Finhakk timian og myntebladene sammen og tilsett i bollen. Krydre med salt og pepper. Visp godt for å blande. Hell dressingen over salaten rett før servering.