Grillet røkt ørretfilet

Grillet røkt ørretfilet

Lær hvordan du lager saftige og røyksmakende trout fillets på grillen med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommergrilling og hyggelige sammenkomster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 8 benfrie ørretfileter, med skinn
  • 2. 2 ss olivenolje
  • 3. 2 hvitløksfedd, skrellet og hakket
  • 4. Saften av 1 sitron
  • 5. 1/2 ts fennikelfrø
  • 6. 1/4 ts tørket timian
  • 7. 1/2 ts fersk hakket koriander
  • 8. Salt og pepper etter smak
  • 9. Linse-salat, oppskrift følger
  • 10. Sitronkonfitt, oppskrift følger
  • 11. 1 pakke (1,1 pund) tørkede grønne linser, skyllet
  • 12. 1 laurbærblad
  • 13. 1 tørket chilipepper
  • 14. 1 liten bunt basilikum og persille
  • 15. 1 løk, skrellet og delt
  • 16. 1 gulrot, skrellet og delt på langs
  • 17. 3 hvitløksfedd, skrellet og knust
  • 18. 1 ss salt
  • 19. 1 grillede paprika, skrelt og hakket i små biter
  • 20. 1 moden mellomstor tomat, i medium terninger
  • 21. 3 grønne vårløk, trimmet og skivet i tynne skiver
  • 22. 1 ss fersk hakket koriander eller basilikum
  • 23. 1 kokt gulrot fra kokte linser, i små terninger
  • 24. 2 ss olivenolje
  • 25. 1 ss god eddik (sherry)
  • 26. Salt og pepper etter smak
  • 27. Salatgrønnsaker
  • 28. 2 sitroner, vasket
  • 29. 1/4 kopp granulert sukker
  • 30. 2 tørkede chilipepper
  • 31. 2 stjerneanis
  • 32. 1/2 ts fennikelfrø
  • 33. 1 laurbærblad
  • 34. 10 basilikumblader
  • 35. 1 kvist fersk rosmarin
  • 36. 1/4 ts salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Bløtlegg 2 kopper treflis (eple, kirsebær eller mesquite) i varmt vann i 30 minutter. Rens ørreten og tørk den forsiktig. Legg filétene med kjøttsiden opp, og krydre med de ovennevnte ingrediensene. Forvarm grillen på høy varme i 5 minutter. Fjern flisene fra vannet og fordel dem på grillens steiner. Lukk lokket. La flisene dampe godt. Plasser fisken i grillkurv eller direkte på øverste rille, med kjøttsiden opp, og skru ned varmen til lav. Hold lokket lukket. Røyk i omtrent 20 minutter. Ikke la fisken koke over. Plasser filétene rundt linsesalaten og grønnsakene. Topp med sitronkonfitt og litt av saften.
  2. 22. Legg linser, laurbærblad, chilipepper, basilikum, persille, løk, gulrot, hvitløk og salt i 2 liter kaldt vann. Kok opp og la småkoke i 30 minutter til de er moderat møre. La avkjøle.
  3. 33. Sil av linsene og bland dem med de resterende 8 ingrediensene. Server over salatgrønnsaker.
  4. 44. Trim endene på sitronene, og del hver sitron i 6 båter. Fjern frø og yttervegger. Legg dem i 2 kopper kaldt vann med alle ingrediensene og kok opp. La småkoke i 20 minutter til de er moderat myke. La dem avkjøle i sirupen.