Gumbo

Gumbo

oppskriften på gumbo gir deg en smakfull og autentisk rett fra sørstatene. lær hvordan du lager gumbo trinn for trinn og server den til familie og venner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer kosher salt
  • 2. 900 gram kaktus, renset og skåret i skiver
  • 3. 1/2 kopp olivielblanding, pluss mer til steking
  • 4. 3 kopper hvetemel
  • 5. 1/2 pund (2 staver) usaltet smør
  • 6. 1 1/2 kopper hakket selleri
  • 7. 1 1/2 kopper hakket løk
  • 8. 1 1/2 kopper hakkede grønne paprikaer
  • 9. 1 1/2 kopper hakkede røde paprikaer
  • 10. 1 fedd hvitløk, hakket
  • 11. 2 kvart liter kyllingkraft
  • 12. 1 spiseskje garam masala
  • 13. 1 1/2 teskje Cajun-krydder
  • 14. 1 1/2 teskje karri pulver
  • 15. 2 kopper hakket, rå hvit kyllingkjøtt (2 til 3 pund)
  • 16. 2 kopper kokt, revet svinekjøtt

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Tilsett salt og 3,8 liter vann i en stor kjele og kok opp. Tilsett kaktusen og kok til den skifter farge, 5 til 7 minutter. Sil av kaktusen og la den hvile i kjøleskapet over natten.
  3. 33. Varm opp en stekepanne over middels varme med litt olje og stek kaktusen til den er helt tørr. Sett til side. I en separat panne over middels varme, lag en jevning ved å tilsette mel, smør og 1/2 kopp olje. Kok under omrøring kontinuerlig til det lukter popcorn, 20 til 25 minutter.
  4. 44. Sett en annen stor kjele med litt olje over middels varme. Tilsett selleri, løk og grønne og røde paprika, og kok til de begynner å bli brune, 5 til 10 minutter. Tilsett hvitløk og kok i ytterligere 2 minutter. Tilsett jevningen, kyllingkraft, garam masala, Cajun-krydder og currypulver, og rør godt. La det småkoke til det tykner. Tilsett kylling, svin og den reserverte kaktusen, og la det småkoke på lav varme til smakene har blandet seg, minst 1 time, før servering.