Dungeness-krepssalat med søt erte-tendril og appelsindressing

Dungeness-krepssalat med søt erte-tendril og appelsindressing

oppskrift på en frisk og smakfull dungeness crab salat med søte erter og syrlig appelsindressing, perfekt for sommermåltidet

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 teskje rapsolje
  • 2. 1 rød løk, finhakket
  • 3. 2 hvitløksfedd, lett knust med siden av en kniv, deretter finhakket
  • 4. 2 plommetomater, frø fjernet og kuttet i brunoise
  • 5. 1 blodappelsin, delt i segmenter og hakket
  • 6. 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 7. 2 ss finhakket frisk mynte
  • 8. 1 ss hoisinsaus
  • 9. 1 ts soyasaus
  • 10. 2 ss majones
  • 11. 4 (1 ½ til 2 pund) Dungeness-kreps, kjøttet tatt ut av klør og kropp (tilsvarer omtrent 1 pund krabbekjøtt)
  • 12. 1/2 kopp ertebånd
  • 13. Til krabbesalaten:

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp rapsolje i en stekepanne over middels varme. Tilsett rødløk og hvitløk, og la det surre i omtrent 10 minutter. Skru ned varmen til lav, og rør inn tomater, appelsin og gressløk. La det koke i ytterligere 2 minutter på lav varme. Ta av varmen og rør inn ferske mynteblader. Sett til side til det skal brukes.
  2. 22. Bland hoisinsaus, soyasaus og majones i en middels bolle. Vend forsiktig inn krabbekjøttet. Bruk en 2- eller 3-tommers rundkutter, og form krabbekjøttet til runde former. Topp med appelsindressing og 2 spiseskjeer ertebånd. Server kald.