Steak-sandwich på ristet hvitløksbrød med tomat- og olivenrøre, servert med stekte pommes frites

Steak-sandwich på ristet hvitløksbrød med tomat- og olivenrøre, servert med stekte pommes frites

oppskrift på en smakfull steak sandwich på ristet hvitløksbrød med frisk tomat og oliven relish, servert med sprø skillet fries. enkel å lage og perfekt for en mettende lunsj eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp olivenolje + 2 spiseskjeer
  • 3 hvitløksfedd, knust
  • 8 skiver italiensk brød, ca. 2,5 cm tykke
  • 1 porterhouse-biff, ca. 900 gram
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 tomater, modne, hakket
  • 3 spiseskjeer Nicoise-oliven med stein, hakket
  • 2 spiseskjeer finhakket basilikum
  • 2 spiseskjeer finhakket rødløk
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 spiseskjeer balsamicoeddik
  • Salt og nykvernet pepper
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1 stor rødløk, tynne skiver
  • 1 stor rød paprika, finhakket
  • 1 stor gul paprika, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 6 store Yukon Gold-poteter, med skallet på, forkokt og i terninger
  • Salt og nykvernet pepper
  • 1/4 kopp finhakket frisk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sammen 1/4 kopp olivenolje og hvitløk, og la det hvile i 30 minutter. Forvarm grillen. Pensle begge sider av brødet med hvitløksolje, legg det på et stekebrett og grill i 1 til 2 minutter på hver side, til det er lett gyldent. Varm opp grillpannen på høy varme til den begynner å ryke. Pensle biffen på begge sider med de resterende 2 spiseskjeene olivenolje og krydre med salt og pepper etter smak. Grill i 4 til 5 minutter til den er gylden på én side, snu den og reduser varmen til middels, og fortsett å steke til den er medium-rare, i 5 til 6 minutter. Ta den av varmen, la den hvile i 10 minutter, og skjær den i 1/4 tommers tykke skiver.
  2. 2Bland alle ingrediensene i en bolle.
  3. 3Montering: Rucola, ristet italiensk brød, skivet biff, tomat-oliven relish.
  4. 4Legg rucola på 4 skiver av ristet brød. Topp med flere skiver av biff og en stor skje med relish. Legg de resterende brødskivene oppå.
  5. 5Varm opp olivenolje i en middels stor støpejernsgryte på middels varme. Tilsett løk og stek til den er myk. Tilsett paprika og hvitløk, og stek i 3 til 4 minutter. Tilsett poteter og stek til de er gylne, krydre med salt og pepper.