
Kylling Saltimbocca
Lær hvordan du lager den autentiske chicken saltimbocca med en enkel oppskrift. Perfekt for en smakfull og rask middag. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1 kopp kyllingbuljong
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 4 mellomstore kyllingfileter
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 4 tynne skiver prosciutto
- 1/2 kopp ricottaost
- 1 kopp fersk spinat, hakket
- 3 spiseskjeer olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2I en middels stor kjele smelter du smøret over middels varme. Tilsett melet for å lage en jevning og kok, mens du rører, i omtrent ett minutt. Jevningen skal ha en konsistens som vått sand. Tilsett kyllingkraften og sitronsaften. Kok opp, reduser deretter varmen og visp kontinuerlig til det tykner, i omtrent fem minutter. Sett til side.
- 3Krydre begge sider av kyllingfiletene med salt og pepper. Legg en skive prosciutto på hver kyllingbit, smør på litt ricotta og topp med litt spinat. Rull hver filet sammen og fest med en tannpirker.
- 4I en stor stekepanne varmer du opp olivenoljen over middels varme. Brun kyllingen, 1 til 2 minutter på hver side. Tilsett kyllingkraften og la væsken koke opp. Reduser varmen til lav, dekk til og la det småkoke til kyllingen er gjennomstekt, ca. 10 minutter. Overfør kyllingen til et serveringsfat, fjern tannpirkerne og øs over pannen med saus.




