Thailandsk sjømatgryte
Lær hvordan du lager en smakfull thai seafood hot pot hjemme. En enkel oppskrift på en varmende og spennende rett perfekt for helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 oz tørkede risnudler
- 2. 1 ss vegetabilsk olje
- 3. 2 sjalottløk, tynne skiver
- 4. 2 hvitløksfedd, knust
- 5. 1/2 kopp hakket løk
- 6. 2 1/2 kopper kyllingkraft
- 7. 1 boks (14 oz) hakkede tomater med juice
- 8. 1 kopp lett kokosmelk
- 9. 3 ss riseddik
- 10. 2 ss fiskesaus
- 11. Skallet av 2 lime (ca. 1 ss)
- 12. 1–2 thai-røde chili, tynne skiver
- 13. 1 ss sukker
- 14. 1 stilk sitrongress, finhakket
- 15. 6 kvister koriander, pluss mer til pynt
- 16. 2 kvister basilikum, pluss mer til pynt
- 17. 1/2 kopp hermetiske soppstenger
- 18. 12 store reker, skrelte og renset
- 19. 4 store sjøscallops, delt i to
- 20. 1 kopp frosne calamari-ringer, tint
- 21. Saften av 1 lime
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en middels stor kjele med vann. Rør inn nudlene; fjern fra varmen. La stå til nudlene er myke, ca. 7 til 10 minutter; sil av vannet. Varm opp olje i en stor gryte over middels varme. Kok shallots, hvitløk og løk til de er myke, 3 til 5 minutter. Tilsett kraft, juice fra tomater, kokosmelk, eddik, fiskesaus, limeskall, chili, sukker og sitrongress. Kok opp over middels høy varme. Tilsett koriander og basilikum; skru ned varmen til middels-lav; la småkoke i 10 minutter. Fjern hvitløk, koriander og basilikum fra gryten; tilsett tomater og sopp. La det småkoke igjen. Tilsett reker og kamskjell; kok i 2 minutter. Tilsett calamari og limesaft. Krydre med salt og pepper. Fordel nudlene i 4 boller; hell over buljong og sjømat; pynt med resten av basilikum og koriander.
- 22. Kok opp en middels stor kjele med vann. Rør inn nudlene; fjern fra varmen. La stå til nudlene er myke, ca. 7 til 10 minutter; sil av vannet. Varm opp olje i en stor gryte over middels varme. Kok shallots, hvitløk og løk til de er myke, 3 til 5 minutter. Tilsett kraft, juice fra tomater, kokosmelk, eddik, fiskesaus, limeskall, chili, sukker og sitrongress. Kok opp over middels høy varme. Tilsett koriander og basilikum; skru ned varmen til middels-lav; la småkoke i 10 minutter. Fjern hvitløk, koriander og basilikum fra gryten; tilsett tomater og sopp. La det småkoke igjen. Tilsett reker og kamskjell; kok i 2 minutter. Tilsett calamari og limesaft. Krydre med salt og pepper. Fordel nudlene i 4 boller; hell over buljong og sjømat; pynt med resten av basilikum og koriander.




