Thailandsk sjømatgryte

Thailandsk sjømatgryte

Lær hvordan du lager en smakfull thai seafood hot pot hjemme. En enkel oppskrift på en varmende og spennende rett perfekt for helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 oz tørkede risnudler
  • 2. 1 ss vegetabilsk olje
  • 3. 2 sjalottløk, tynne skiver
  • 4. 2 hvitløksfedd, knust
  • 5. 1/2 kopp hakket løk
  • 6. 2 1/2 kopper kyllingkraft
  • 7. 1 boks (14 oz) hakkede tomater med juice
  • 8. 1 kopp lett kokosmelk
  • 9. 3 ss riseddik
  • 10. 2 ss fiskesaus
  • 11. Skallet av 2 lime (ca. 1 ss)
  • 12. 1–2 thai-røde chili, tynne skiver
  • 13. 1 ss sukker
  • 14. 1 stilk sitrongress, finhakket
  • 15. 6 kvister koriander, pluss mer til pynt
  • 16. 2 kvister basilikum, pluss mer til pynt
  • 17. 1/2 kopp hermetiske soppstenger
  • 18. 12 store reker, skrelte og renset
  • 19. 4 store sjøscallops, delt i to
  • 20. 1 kopp frosne calamari-ringer, tint
  • 21. Saften av 1 lime

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en middels stor kjele med vann. Rør inn nudlene; fjern fra varmen. La stå til nudlene er myke, ca. 7 til 10 minutter; sil av vannet. Varm opp olje i en stor gryte over middels varme. Kok shallots, hvitløk og løk til de er myke, 3 til 5 minutter. Tilsett kraft, juice fra tomater, kokosmelk, eddik, fiskesaus, limeskall, chili, sukker og sitrongress. Kok opp over middels høy varme. Tilsett koriander og basilikum; skru ned varmen til middels-lav; la småkoke i 10 minutter. Fjern hvitløk, koriander og basilikum fra gryten; tilsett tomater og sopp. La det småkoke igjen. Tilsett reker og kamskjell; kok i 2 minutter. Tilsett calamari og limesaft. Krydre med salt og pepper. Fordel nudlene i 4 boller; hell over buljong og sjømat; pynt med resten av basilikum og koriander.
  2. 22. Kok opp en middels stor kjele med vann. Rør inn nudlene; fjern fra varmen. La stå til nudlene er myke, ca. 7 til 10 minutter; sil av vannet. Varm opp olje i en stor gryte over middels varme. Kok shallots, hvitløk og løk til de er myke, 3 til 5 minutter. Tilsett kraft, juice fra tomater, kokosmelk, eddik, fiskesaus, limeskall, chili, sukker og sitrongress. Kok opp over middels høy varme. Tilsett koriander og basilikum; skru ned varmen til middels-lav; la småkoke i 10 minutter. Fjern hvitløk, koriander og basilikum fra gryten; tilsett tomater og sopp. La det småkoke igjen. Tilsett reker og kamskjell; kok i 2 minutter. Tilsett calamari og limesaft. Krydre med salt og pepper. Fordel nudlene i 4 boller; hell over buljong og sjømat; pynt med resten av basilikum og koriander.