
Flankbiff med wokstekte grønnsaker
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull flank steak stirfry. Perfekt for en rask middag med mye smak. Oppskriften er enkel å følge og krever få ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For den marinerte biffen: Bland fiskesaus, ingefær, hvitløk, honning, limesaft og 1 spiseskje av de skivede vårløkene i en bolle og visp sammen. Tilsett biffen og vend godt slik at den blir dekket.
- 3For wokretten: Bland de resterende skivede vårløkene med hvitløk og ingefær i en liten bolle og sett til side.
- 4Varm opp en stor non-stick stekepanne eller wok over høy varme. Tilsett 1 spiseskje vegetabilsk olje og halvparten av biffen. Fordel den i ett lag og la den steke i 30 sekunder. Vend kjøttet, spre det ut igjen og stek videre i 1 1/2 til 2 minutter. Vend en gang til og legg over på et serveringsfat. Sett pannen tilbake på varmen til den er varm igjen. Tilsett en ny spiseskje olje og resten av kjøttet, og gjenta prosessen.
- 5Sett pannen tilbake på varmen til den er varm igjen. Tilsett en ny spiseskje olje og halvparten av den reserverte hvitløk-, ingefær- og vårløksblandingen. La aromatene koke i omtrent 30 sekunder, deretter tilsetter du halvparten av grønnsakene og lar det koke, mens du tilsetter 1 til 1 1/2 spiseskje soyasaus og omtrent 2 unser vann i pannen, og lar det koke i ca. 4 minutter. Overfør til serveringsfatet. Rens pannen, sett den tilbake på varmen, tilsett den resterende spiseskjeen olje og gjenta med resten av aromatene, grønnsakene og soyasausen. (Pass på å varme opp pannen helt mellom hver batch.)
- 6Vend kjøttet og grønnsakene sammen i serveringsfatet og server med dampet hvit ris.