Vill soppsalat

Vill soppsalat

Lær hvordan du lager en deilig vill sopp salat med friske ingredienser. Perfekt som forrett eller lett måltid. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 kopp shiitakesopp
  • 2. 1 kopp crimini-sopp
  • 3. 1 kopp sjampinjongsopp
  • 4. 1 kopp morelsopp
  • 5. 1 kopp portobellosopp
  • 6. 2 laurbærblad
  • 7. 1 teskje hvit pepperkorn
  • 8. 1 teskje salt
  • 9. 4 kopper vann
  • 10. 3 spiseskjeer klarnet smør
  • 11. 2 sjalottløk, hakket
  • 12. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 13. 2 spiseskjeer gul karrypulver
  • 14. 2 spiseskjeer fersk basilikum, timian, rosmarin og persille, hakket
  • 15. 1/4 kopp rød paprika, hakket
  • 16. 1/4 kopp spansk olivenolje
  • 17. 1/4 kopp hvit trøffelolje (eller hasselnøttolje)
  • 18. 3/4 kopp riseddik
  • 19. 1 klype salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Stilkene og capsene på soppene brukes til ulike deler av oppskriften, så det første steget er å skille dem. Ta en kniv og kutt stilkene fra capsene på alle de ulike soppsortene, legg capsene i én bolle og stilkene i en annen. Deretter lager vi en kraft ved å legge alle soppstilkene i en kjele, sammen med laurbærblad, hvit pepper, en teskje salt og vann. Kok opp og la det småkoke, slik at det reduseres. Alt dette må koke ned til 1/4 kopp ferdig kraft, så tålmodighet er nødvendig. Etter omtrent 15 til 20 minutter på høy varme, sil kraften gjennom en fin sil. Hvis det er igjen 1/4 kopp væske, kast pulp og spar væsken i en egen bolle. Ta sopphattene og skjær dem i skiver. Tilsett de skivede capsene i pannen og stek i smør til de er møre. Deretter tilsetter du finhakkede sjalottløk og hvitløk, og steker i omtrent ett minutt til, eller til sjalottløk og hvitløk er gjennomsiktige. Ta pannen av varmen, og tilsett karrypulver, friske urter, rød paprika, olje, riseddik, en klype salt og pepper, samt soppkraften. Hell dette i en bolle og dekk tett med plastfolie, og la det stå i et varmt sted i én time for å la alle smakene og aromaene fra kraften trekke inn i soppen. Sil denne salaten, og server soppen på et fat, mens kraften kan brukes som dressing.