
Mikrobølgeovn Ropa Vieja
Lær hvordan du lager microwave ropa vieja, en smakfull og enkel rett. Perfekt for travle hverdager. Oppskriften er lett å følge og krever minimal tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Hiv løk, hvitløk, spisskummen, oregano, olje, 1/2 teskje salt og noen runder med svart pepper i en mikrobølgesikker bolle på 4 liter. Dekk bollen tett med plastfolie; lag en liten åpning i midten med tuppen av en liten kniv for å slippe ut damp. Mikrobølges på høy effekt (100 prosent) til løken er myk og gjennomsiktig, omtrent 4 minutter. (Se Kok's Note angående koketider.) Hvis løken ikke er gjennomkokt, dekk til igjen og mikrobølges i 30-sekunders intervaller. (Når du fjerner plastfolien, vær forsiktig med den varme dampen.)
- 22. Tilsett tomater, storfekraft, røde paprika, soyasaus, laurbærblad, 1/2 teskje salt og litt svart pepper. Rør om, og legg inn biffen. Dekk bollen tett med to stykker plastfolie; lag en liten åpning i midten. Mikrobølges på høy effekt (100 prosent) i 20 minutter. Fjern forsiktig plastfolien (bollen vil være veldig varm), rør om og dekk til igjen. Mikrobølges på høy effekt i ytterligere 20 minutter. Fjern bollen, og la den avkjøle i 5 minutter.
- 33. Ta ut biffen med en hullsleiv og legg den på et skjærebrett. (Den vil ikke være fall-opp-åt-tå-aktig på dette stadiet, men bør kunne rives i stykker.) Bruk to gafler til å rive biffen i strimler; legg den tilbake i bollen, og rør inn oliven. Dekk bollen tett med plastfolie, lag en liten åpning i midten og mikrobølges på 100 prosent effekt i 5 minutter. La ropa vieja hvile, dekket, i 5 minutter. Rør inn koriander, og server med ris.