
Marinerte lammelår
Lær hvordan du lager en deilig marinert lammelår med våre enkle steg. Perfekt for helgen eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 105 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Sesong: vinter
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Lag marinaden: I en foodprosessor puréér løk, hvitløk, ingefærrot og pepper, og skrap ned langs sidene med en slikkepott. Tilsett soyasaus, brunt sukker og olje, og blend blandingen til den er akkurat blandet. Gni lammet på begge sider med marinaden, og pakk det inn i en plastpose. La lammet marinere, avkjølt, og vend det flere ganger hvis mulig, over natten. Alternativt kan du la lammet marinere ved romtemperatur, vend det flere ganger, i 3 til 4 timer. Forvarm grillen. Grill lammet med bena opp på en veldig ren rist, 5 til 8 cm over glødende kull, og pensle det flere ganger med marinaden. Stek i 5 til 6 minutter på hver side, eller til det er lett brent og har fått en lett sone av forkulling. Overfør lammet til en dyp stekeplate og varm det opp i ovn (ca. 70–90 grader Celsius) i minst 30 minutter og opp til 1 time. (Lammet vil fortsette å koke mens det hviler i den varme ovnen; ved servering bør en kjøtttermometer vise omtrent 55 grader Celsius for medium-rare kjøtt.) Skjær lammet i 0,5 cm tykke skiver. Anrett skivene på en varm serveringsfat, og hell litt av de resterende stekefondene over.