
Håndlaget sushi temaki
Lær hvordan du lager hand rolled sushi temaki hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for sushi-elskere som vil lage autentisk japansk sushi.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Plasser et halvt ark nori horisontalt foran deg på matten. Legg ris på den venstre tredjedelen av nori, og la det være en border av nori rundt hele. Plasser fyllet vertikalt på midten av risen. Bøy det nærmeste hjørnet av nori over for å begynne å forme en konus. Fortsett å rulle til konusen er dannet.
- 22. Server med syltet ingefær, wasabi og soyasaus som tilbehør.
- 33. Skyll risen i vann til vannet er klart, og la den renne av i en sil i 1 time. Plasser den avrente risen i en riskoker eller i en kjele med tett lokk, og tilsett 4 kopper vann. På middels varme, dekk til og kok opp vannet. La det koke i ca. 2 minutter, skru ned varmen og la det småkoke i ytterligere 5 minutter. Skru ned varmen til lav og kok i ca. 15 minutter, eller til vannet er absorbert. Ta kjelen av varmen, fjern lokket, og legg et håndkle over. Sett på lokket igjen og la det stå i 10 til 15 minutter.
- 44. Mens risen koker, bland eddik, sukker og resten av 1/4 kopp vann i en kjele. Varm opp på lav varme, rør om til sukker og salt er oppløst. La det avkjøle.
- 55. Hell risen over i en hangiri (eller annen ikke-metallisk) beholder og fordel den jevnt over bunnen med en shamoji (eller stor tresleiv). Bruk en slikkepott i skjærende bevegelser for å skille kornene. Mens du gjør dette, tilsett sakte eddikblandingen. Tilsett bare så mye som er nødvendig; risen skal ikke bli grøtete. Hvis du har hjelp, kan du vifte risen med en uchiwa (vifte) under avkjølings- og blandingsprosessen.
- 66. Ikke oppbevar risen i kjøleskap. Hold den i beholderen dekket med et rent håndkle til den skal brukes. Risen holder seg i ett døgn.