
Muskatnøttkake med ostekrem
oppskrift på nutmeg cheesecake med kremet konsistens og krydret smak av muskatnøtt. perfekt som dessert til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Smør en 23 cm rund springform godt med halvparten av det smeltede smøret, og sett den i fryseren for å stivne, ca. 10 minutter. Når den er hard, gjenta for å lage et tykt lag med smør.
- 22. Juster ovnracket til laveste posisjon og forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 33. I en mikser utstyrt med en flatpisker (eller med en håndmikser), pisk kremosten til den er luftig og veldig glatt. Rør inn ekstraktene, muskatnøtt, sukker og salt. Én og én, tilsett eggene, og skrap ned i bollen etter hver tilsetting. Hell blandingen i den forberedte formen og plasser formen på et dobbelt lag med aluminiumsfolie, med minst 7,5 cm folie rundt hele formen. Brett folien opp rundt sidene av formen.
- 44. Fyll en langpanne stor nok til å romme kaken med varmt vann til en dybde på ca. 2,5 cm, løft deretter den folieinnpakkede kaken opp i langpannen, og pass på at folien er oppbrettet slik at vannet ikke renner over eller trenger inn i kaken. Folien skal ikke lukkes over toppen av kaken. Pass på å ikke rive hull i folien!
- 55. Stek til toppen av kaken er gyllenbrun og tørr å ta på, men fortsatt litt myk i midten, ca. 1 ½ time. Kaken skal "skjelve" litt når du rister på formen; den vil stivne mer når den avkjøles.
- 66. Ta kaken ut av vannbadet, fjern folien, og la den avkjøle i romtemperatur i 15 minutter. Sett den deretter i kjøleskapet, uten å dekke den til, i 2 timer før du tar kaken ut av formen.
- 77. For å ta kaken ut av formen, fjern først sidene. Dekk overflaten med plastfolie. Plasser en stor tallerken over kaken, snu deretter kaken opp ned og over på tallerkenen, og bank forsiktig om nødvendig for å løsne