Brasede og grillede artisjokker

Brasede og grillede artisjokker

Lær hvordan du lager deilige braised og grillede artisjokker med denne enkle oppskriften. Perfekt for en sunn og smakfull forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp olivenolje
  • 2. 1/4 kopp hvitvinseddik
  • 3. 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 4. 4 fedd hvitløk, tynne skiver
  • 5. 3/4 kopp vann
  • 6. 8 artisjokker
  • 7. 2 spiseskjeer fersk persille
  • 8. Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Artisjokker bør deles i fire, og den harde kjernen fjernes, før de legges i en stor bolle med vann tilsatt sitronsyre. La dem trekke i vannet, og sil deretter av vannet. Hell olivenolje, eddik, vin, hvitløk og vann i en stor sautépanne, plasser den på sidebrenneren på grillen og la det småkoke. Legg artisjokkene med snittflaten ned i ett lag i pannen. La blandingen koke opp, skru ned varmen og dekk til pannen. Kok til de er nesten møre, ca. 12 minutter. Ta artisjokkene opp av pannen, krydre med salt og pepper, og grill dem i 4 til 5 minutter til de er lett gyldne på begge sider. Pynt med hakket persille.