Røkt and med kamskjellsalat med sherrydressing

Røkt and med kamskjellsalat med sherrydressing

oppdag en delikat salat med røkt and, kamskjell og en smakfull sherry vinaigrette. perfekt for en elegant forrett eller sommermåltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 unse hvitvin
  • 2. 3 unse sherryeddik
  • 3. 2 unse olivenolje
  • 4. Salt og pepper
  • 5. 1/2 kopp kulturmelk
  • 6. 1 egg
  • 7. Vegetabilsk olje, etter behov
  • 8. 2 unse purre, renset og kuttet i strimler
  • 9. Mel, etter behov
  • 10. 2 fedd hvitløk, ristet og finhakket
  • 11. 1 teskje finhakkede sjalottløk
  • 12. En klype knust svart pepper
  • 13. 1/2 kopp sherryeddik
  • 14. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 15. 2 bunt vannkress, stilket
  • 16. 2 skinn- og benfrie andebryst
  • 17. 3 unse ferske kamskjell
  • 18. 1 unse pekannøtter, ristet og grovhakket
  • 19. 2 unse cheddarost, delt i båter

Fremgangsmåte

  1. 11. Forbered vinaigrettedressingen ved å vispe sammen alle ingrediensene og oppbevar den kjølig til den skal brukes.
  2. 22. Forbered de friterte purrevedene ved å blande kulturmelk og egg i en liten bolle. Fyll en stor gryte halvfull med vegetabilsk olje og varm opp til 190°C (375°F). Dypp purrevedene i blandingen og vend dem deretter i melet, og rist av overflødig. Friter purrevedene til de er sprø og gyldne. La dem renne av på tørkepapir og oppbevar dem varmt til de skal brukes.
  3. 33. Forbered en komfyrrøker.
  4. 44. Forbered marinaden ved å blande ingrediensene i en stor bolle. Del opp i to små boller. Legg andebrystet i den ene bollen, og vend det godt i marinaden. La det marinere i 5 minutter.
  5. 55. Plasser andebrystet i en røker i 5 minutter. Ta det ut og sett til side.
  6. 66. Gni kamskjellene inn med marinaden fra den andre bollen. Forvarm grillen. Grill andebrystet i 10 minutter, og vend det jevnlig for å få en jevn stekeskorpe. Legg kamskjellene på grillen de siste 3 minuttene av kokingen.
  7. 77. Plasser den rensede og stilkede vannkressen i en bolle og vend den med 3/4 av dressingen. Krydre med salt og pepper etter smak.
  8. 88. Form vannkressen i en haug midt på en avkjølt salatfat. Skjær andebrystet i skiver og legg det oppå haugen. Plasser tre grillede kamskjell i en trekantet form ved foten av haugen. Pynt salaten med ristede pekannøtter og ostebiter, og topp med de friterte purrevedene.