
Røkt and med kamskjellsalat med sherrydressing
oppdag en delikat salat med røkt and, kamskjell og en smakfull sherry vinaigrette. perfekt for en elegant forrett eller sommermåltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forbered vinaigrettedressingen ved å vispe sammen alle ingrediensene og oppbevar den kjølig til den skal brukes.
- 22. Forbered de friterte purrevedene ved å blande kulturmelk og egg i en liten bolle. Fyll en stor gryte halvfull med vegetabilsk olje og varm opp til 190°C (375°F). Dypp purrevedene i blandingen og vend dem deretter i melet, og rist av overflødig. Friter purrevedene til de er sprø og gyldne. La dem renne av på tørkepapir og oppbevar dem varmt til de skal brukes.
- 33. Forbered en komfyrrøker.
- 44. Forbered marinaden ved å blande ingrediensene i en stor bolle. Del opp i to små boller. Legg andebrystet i den ene bollen, og vend det godt i marinaden. La det marinere i 5 minutter.
- 55. Plasser andebrystet i en røker i 5 minutter. Ta det ut og sett til side.
- 66. Gni kamskjellene inn med marinaden fra den andre bollen. Forvarm grillen. Grill andebrystet i 10 minutter, og vend det jevnlig for å få en jevn stekeskorpe. Legg kamskjellene på grillen de siste 3 minuttene av kokingen.
- 77. Plasser den rensede og stilkede vannkressen i en bolle og vend den med 3/4 av dressingen. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 88. Form vannkressen i en haug midt på en avkjølt salatfat. Skjær andebrystet i skiver og legg det oppå haugen. Plasser tre grillede kamskjell i en trekantet form ved foten av haugen. Pynt salaten med ristede pekannøtter og ostebiter, og topp med de friterte purrevedene.