
Mini biff Wellington med sopp og Gorgonzola
oppskrift på mini beef wellingtons fylt med sopp og gorgonzola. perfekt som forrett eller festmat. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Tin ut paideigen på romtemperatur i 40 minutter eller til de er lette å håndtere. Legg et bakepapir på et stekebrett. Krydre storfekjøttet med svart pepper.
- 22. Varm opp oljen i en 30 cm stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett storfekjøttet og kok i 10 minutter, snu kjøttet en gang underveis. Ta kjøttet av pannen og legg det på en tallerken. Dekk til tallerkenen og sett i kjøleskapet i 1 time eller til kjøttet er kaldt.
- 33. Varm opp smøret i en 25 cm stor stekepanne over middels varme. Tilsett sopp, sjalottløk og hvitløk. Krydre med svart pepper. Kok til soppen er mør, og rør ofte. Ta soppen ut av pannen og la den avkjøle.
- 44. Rull ut paideigen på en lett melet overflate. Rull deigen til to kvadrater på 35 cm (14 tommer). Trim kantene slik at du får to kvadrater på 33 cm (13 tommer). Del hvert kvadrat i 4 like store kvadrater, totalt 8 kvadrater.
- 55. Legg 1 ss Gorgonzola i midten av hvert paideigkvadrat. Fordel soppen jevnt over paideigen. Legg på en filet mignon på hver. Brett to motsatte hjørner av deigen over kjøttet, overlapp litt, og trykk til for å forsegle. Pensle med egg. Gjør det samme med de resterende hjørnene.
- 66. Legg Wellingtons med skjøten ned på det forberedte stekebrettet. Dekk til og sett i kjøleskapet i 1 time eller over natten.
- 77. Forvarm ovnen til 220°C (425°F). Pensle Wellingtons med resten av egget. Stek i 20 minutter, eller til deigen er gyllen og kjernetemperaturen i kjøttet er 45°C (117°F). Server umiddelbart.