
Oransje semuljekake
oppskrift på en deilig og saftig orange semolina cake. perfekt som dessert eller kake til kaffen. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en rund kakeform på 20 centimeter i diameter.
- 22. I en liten kjele, kok opp 3,75 dl vann. Dryss semolinaen i vannet, og rør konstant med en tresleiv. Rør inn 0,6 dl sukker. Kok, og rør ofte, til det tykner, ca. 4 minutter. Ta kjelen av varmen og la det avkjøle litt.
- 33. I en stor bolle, visp ricotta, eggeplommer, likør og revet skall. Rør inn rosiner.
- 44. I en stor bolle, pisk eggehvitene med en klype salt på lav hastighet til det blir skummende. Gradvis, mens du øker til høy hastighet, pisk inn resten av sukkeret (0,6 dl) til eggehvitene danner stive topper.
- 55. Med en slikkepott, forsiktig vend eggehvitene inn i ricottablandingen. Hell blandingen i den forberedte formen.
- 66. Stek ostekaken i 1 time, eller til den er puffet opp og har en gyllen topp. Ta den ut av ovnen. La den avkjøle på en rist i 10 minutter. Vend den opp ned på en tallerken og la den avkjøle helt.
- 77. Server ved romtemperatur eller avkjølt, pyntet med melis.