
Skumle spiselige øyne
Lær hvordan du lager skumle og spiselige øyne til Halloween. En enkel og morsom oppskrift som vil imponere både store og små.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pakker usmaket gelatinpulver
- 2. 1/2 kopp lettmelk
- 3. 1 kopp vann
- 4. 3 spiseskjeer sukker
- 5. 1/4 teskje kokosnøttaroma
- 6. Olje, til å smøre former
- 7. Fargestoffsett (rødt, gult, blått og grønt)
Fremgangsmåte
- 11. Bland én pakke gelatin med melken og la det blomstre i fem minutter.
- 22. I en liten kjele, kombiner en halv kopp vann med sukker og kokosessens, og kok opp. Bland dette med gelatinblandingen og rør til alle faste stoffer er oppløst. Smør formene med olje og hell i gelatinblandingen. Sett i kjøleskapet i én time. Bank forsiktig på formene og rist for å løsne.
- 33. Til iris, bland resten av gelatinen med 1/4 kopp vann og la det blomstre i fem minutter. I en liten kjele, kok opp resten av vannet. Ta av varmen og rør forsiktig inn i gelatinblandingen til alt er oppløst. Bruk matfargene til å lage de ønskede fargene. Med en pipette, fyll inntrykkene i øyeeplene med den fargede gelatinen. Den vil stivne innen øyeblikket ved kontakt med den kalde gelatinen.
- 44. I en liten ramekin, bland én dråpe av hver farge for å lage svart til pupillen. Dypp en tannpirker i den svarte gelatinen og mal midten av iris. For blodskutte øyne, bruk rød matfarge og pensle rundt basen av hvert øye med en bomullspinne.