
Brune sukkerkaker
Lær hvordan du lager deilige og myke brown sugar cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt som snacks eller dessert for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 2 1/2 kopper hvetemel (all-purpose mel)
- 1/4 teskje bakepulver
- 1/4 teskje fint salt
- 3/4 kopp lett brunt sukker, pakket
- 1 1/2 stikker (3/4 kopp) usaltet smør, i små biter, romtemperert
- 1 stort egg, lett pisket
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 4 kopper melis (konfektørsukker)
- 1/4 kopp marengspulver
- Matfarging, valgfritt
- Sukker til dekorering, til topping, valgfritt
- Strøssel, til topping, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: Kokie-kuttere i ønskede former
- 2For kokiene: Visp sammen mel, bakepulver og salt i en liten bolle.
- 3Pisk den brune sukkeret og smøret med en elektrisk mikser på middels hastighet i en stor bolle til det er lyst og luftig, ca. 5 minutter; pisk inn egget, deretter vaniljen. Tilsett melblandingen og bland på middels-lav hastighet til det er helt innarbeidet. Del deigen i to, form til to flate skiver ca. 1/2 cm tykke, pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet til den er fast, ca. 1 time og opptil over natten.
- 4Plasser ovnrack i øvre og nedre del av ovnen og forvarm til 180°C (350°F). Legg to bakeplater med bakepapir.
- 5La deigen hvile i noen minutter ved romtemperatur for lettere utrolling. Kjevle ut én deigskive av gangen mellom to ark med bakepapir til ca. 3 mm tykkelse. Bruk kokie-kuttere til å stikke ut former og legg dem med ca. 2 cm mellomrom på de forberedte bakeplatene.
- 6Stek til kokiene er gyldne på bunnen, 10–12 minutter. La kokiene avkjøle på bakeplatene til de er faste nok til å flyttes over på en avkjølingsrist; la dem avkjøle helt.
- 7Samle forsiktig opp eventuelle rester til en ball og trykk ut til en skive; pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet til den er fast nok til utrolling, ca. 1 time. Kutt ut så mange kokier som mulig og stek dem.
- 8Til royal icing: Pisk melis, marengspulver og 1/3 kopp vann med en elektrisk mikser i en stor bolle til det dannes stive topper. Pisk inn konditorfarge hvis du bruker det. (Icingen kan oppbevares i en lufttett beholder i romtemperatur i opptil 2 dager.)