
Portugisisk grønnkålsuppe
oppskrift på portugisisk grønnkålssuppe med rike smaker og enkle ingredienser. perfekt for kalde dager, helårssuppe.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp en dyp suppegryte over middels varme. Tilsett fettfettet (schmaltz) for å smelte det, deretter tilsett løk og dekk til for å la det surre til det er mykt, 7 til 8 minutter. Tilsett hvitløk, dekk til og la det surre uten å få farge, i 4 til 5 minutter. Tilsett pølsa og la det surre under lokk til blandingen blir ravfarget, 4 til 5 minutter. Tilsett grønnkål og press den ned for å få den inn i gryten. Krydre med salt og pepper. Kok uten lokk, rør av og til, til grønnkålen har kokt ned til omtrent halvparten, er godt blandet med løk- og pølsesausen, og er dekket av fettfett, ca. 30 minutter.
- 22. Tilsett den rike kyllingkraften, rør godt, dekk til og la det småkoke i 1 time.
- 33. I mellomtiden, kok bønnene. Sil av vannet og ha bønnene i en middels stor kjele. Dekk med kaldt vann, dekk til og kok opp. Skru ned varmen til middels-lav og la det småkoke til bønnene er møre, 25 til 30 minutter.
- 44. Sil av vannet og ha bønnene i suppen. Tilsett potetene i en middels stor kjele over middels-høy varme og dekk med kaldt vann. Kok til de nesten er gjennomkokte (potetene vil fortsette å koke etter at de er silt av). Sil av vannet og legg potetene i ett lag på et bakepapir, og sett dem i kjøleskapet for å stoppe kokeprosessen.
- 55. Når potetene er avkjølt, tilsett dem i suppen, kok opp igjen og tilsett den varme sausen. Server varm.
- 66. Legg kyllingene i en stor kraftkjele og tilsett nok vann til å dekke, ca. 7,5 liter. Kok opp, skum av skum som dannes på overflaten.
- 77. Når alt skummet er fjernet og kraften koker, tilsett