Portugisisk grønnkålsuppe

Portugisisk grønnkålsuppe

oppskrift på portugisisk grønnkålssuppe med rike smaker og enkle ingredienser. perfekt for kalde dager, helårssuppe.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 4 spiseskjeer smult
  • 2. 1 stor gul løk, hakket
  • 3. 8 fedd hvitløk, finhakket
  • 4. 680 gram røkt linguica-pølse, skåret i ringer
  • 5. 1,1 kilo grønnkål, vasket, stilket og skåret i chiffonade
  • 6. Kosher-salt og grovkvernet svart pepper
  • 7. 3,8 liter rik kyllingkraft, varm, oppskrift følger
  • 8. 340 gram tørkede røde kidneybønner, bløtlagt over natten
  • 9. 2 ekstra store Idaho-poteter, skrelt og skåret i middels terninger
  • 10. 7 til 8 dråper hot sauce, som Tabasco
  • 11. 2 hele økologiske kyllinger (3 til 4 pund hver), brystene tatt ut til annet bruk
  • 12. 900 gram gul løk, hakket
  • 13. 450 gram selleri, hakket
  • 14. 3 kvister timian
  • 15. 2 til 3 laurbærblader
  • 16. 1 gulrot, hakket
  • 17. 1 hvitløkshode, delt i to
  • 18. 1 bunt persille
  • 19. 1 spiseskje hele svarte pepperkorn

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp en dyp suppegryte over middels varme. Tilsett fettfettet (schmaltz) for å smelte det, deretter tilsett løk og dekk til for å la det surre til det er mykt, 7 til 8 minutter. Tilsett hvitløk, dekk til og la det surre uten å få farge, i 4 til 5 minutter. Tilsett pølsa og la det surre under lokk til blandingen blir ravfarget, 4 til 5 minutter. Tilsett grønnkål og press den ned for å få den inn i gryten. Krydre med salt og pepper. Kok uten lokk, rør av og til, til grønnkålen har kokt ned til omtrent halvparten, er godt blandet med løk- og pølsesausen, og er dekket av fettfett, ca. 30 minutter.
  2. 22. Tilsett den rike kyllingkraften, rør godt, dekk til og la det småkoke i 1 time.
  3. 33. I mellomtiden, kok bønnene. Sil av vannet og ha bønnene i en middels stor kjele. Dekk med kaldt vann, dekk til og kok opp. Skru ned varmen til middels-lav og la det småkoke til bønnene er møre, 25 til 30 minutter.
  4. 44. Sil av vannet og ha bønnene i suppen. Tilsett potetene i en middels stor kjele over middels-høy varme og dekk med kaldt vann. Kok til de nesten er gjennomkokte (potetene vil fortsette å koke etter at de er silt av). Sil av vannet og legg potetene i ett lag på et bakepapir, og sett dem i kjøleskapet for å stoppe kokeprosessen.
  5. 55. Når potetene er avkjølt, tilsett dem i suppen, kok opp igjen og tilsett den varme sausen. Server varm.
  6. 66. Legg kyllingene i en stor kraftkjele og tilsett nok vann til å dekke, ca. 7,5 liter. Kok opp, skum av skum som dannes på overflaten.
  7. 77. Når alt skummet er fjernet og kraften koker, tilsett