Escargot med ville sopp

Escargot med ville sopp

Lær hvordan du lager en smaksrik escargot med ville sopper, perfekt som forrett for matentusiaster. En enkel oppskrift for en unik smaksopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 sjalottløk, hakket, pluss 1 sjalottløk, hakket
  • 2. 1 spiseskje smør, pluss 1 spiseskje, pluss 2 spiseskjeer
  • 3. 1 kopp skivede østerssopp
  • 4. 1 kopp skivede moreller
  • 5. 1 kopp skivede shiitakesopp
  • 6. 20 kjempemuslinger, pochert i lettsaltet vann og tatt ut av skjellene
  • 7. 1 spiseskje skivet hvitløk
  • 8. 1/2 kopp cognac
  • 9. 2 kopper Cabernet Sauvignon
  • 10. 1 laurbærblad
  • 11. 2 kvister timian
  • 12. 1 kopp kalvefond
  • 13. 1 dråpe trøffelolje
  • 14. 1 kopp hakket gressløk
  • 15. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Sautér 1 finhakket sjalottløk med 1 spiseskje smør til sjalottløken er myk. Tilsett de skivede soppene og sautér til soppen har sluppet væske og denne har fordampet. Sett til side og hold varm.
  2. 22. I en separat panne, sautér den resterende finhakkede sjalottløken i 1 spiseskje smør. Tilsett sneglen og hvitløk i pannen og vend det forsiktig. Fjern pannen fra varmen og tilsett Cognac. Antenn Cognac-en med en lighter eller ved å forsiktig vippe pannen mot åpen flamme slik at det tar fyr. Flamber Cognac-en til den nesten er redusert. Tilsett Cabernet, laurbærblad og timian, og la væsken koke inn til det er redusert med to tredjedeler. Hell i kalvekraften og la sausen småkoke i 5 minutter.
  3. 33. Etter at snegleblandingen har småkokt i 5 minutter, tilsett soppen og fjern fra varmen. Rør inn resten av smøret og vend inn trøffeloljen. Juster krydderet med salt og pepper, og pynt med finhakket gressløk. Server sneglene fordelt i varme, lave skåler.