Kylling- og nudelsuppe

Kylling- og nudelsuppe

Lær hvordan du lager en deilig chicken noodle soup hjemme. En enkel oppskrift på en varmende og næringsrik suppe, perfekt for alle tider av året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Ekstra virgin olivenolje
  • 2. 3 fedd hvitløk, knust
  • 3. 2 store gulrøtter, hakket
  • 4. 1 middels løk, hakket
  • 5. 2 selleristenger, skivet
  • 6. 1 laurbærblad
  • 7. 4 ferske timianstilker
  • 8. 3 liter lavsaltet kyllingkraft
  • 9. 5 persiljestilker, pluss 1/4 kopp finhakket flatbladpersille til garnityr
  • 10. 4 svarte pepperkorn
  • 11. Kosher-salt
  • 12. Revet Parmigiano-Reggiano, til garnityr
  • 13. 1 middels løk, terninger
  • 14. Olivenolje
  • 15. 6 pølser av økologisk kylling- og eplekjøtt
  • 16. 1 egg
  • 17. 1 teskje ferske timianblader
  • 18. En håndfull ferske persilleblader
  • 19. 1/4 kopp revet Parmigiano-Reggiano
  • 20. 900 gram frossen tortellini med ost, ferdigkjøpt
  • 21. Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Til suppen:
  3. 33. Sett en stor kjele over middels varme. Tilsett olivenolje, halve hvitløksfedd, gulrot, løk, selleri, laurbærblad og timian, og la det surre forsiktig til det dufter godt, omtrent 5 til 7 minutter. Hell i kyllingkraft, tilsett persiljestilker, hele pepperkorn og salt etter smak. Kok opp, og skru ned varmen slik at det småkoker mens du lager kjøttboller og tortellini.
  4. 44. Til kjøttbollene:
  5. 55. Karamelliser den hakkede løken i en stekepanne med litt olivenolje over middels varme. Tilsett pølse, egg, løk, timian, persille og ost i en food processor og puls til alt er godt blandet. Krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med noen spiseskjeer olivenolje til det nesten begynner å ryke. Bruk en liten iskrem- eller isskje til å forme kjøttboller og legg dem i pannen. La dem koke, og snu dem underveis til de er gylne og fine.
  6. 66. Legg tortellini rett fra fryseren direkte i suppen. Kok til de flyter opp til overflaten. Når kjøttbollene er blitt brune, tilsett dem i kyllingkraften. La det småkoke i 2 eller 3 minutter. Gi suppen en siste smakstilsetting og server i dype skåler med et lite dryss parmesan, litt olivenolje og hakket persille.