Crème Caramel

Crème Caramel

Lær hvordan du lager en perfekt creme caramel med denne enkle oppskriften. En deilig og silkemyk dessert som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1, 2 kopper sukker (sukker)
  • 2. 1 1/4 kopper vann

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 325 grader Fahrenheit.
  2. 2Til karamell, bland sukker og 1/2 kopp vann i en middels stor kjele. Pass på at alle sukkerkrystaller er vasket ned fra sidene av kjelen. Kok over moderat varme, rør forsiktig i kjelen av og til, til fargen er gyllenbrun og blandingen lukter som karamell. Ofte må du koke det litt mørkere enn du kanskje tror. Dette tar omtrent 10 til 15 minutter. Hell nok karamell i en rund kakeform på 23 cm i diameter for å dekke bunnen og sidene. Rull kjelen forsiktig for å fordele karamellen jevnt, og sett til side. Tilsett resten av vannet i karamellen i kjelen. Kok opp og la det koke over moderat varme til sukkeret er oppløst, ca. 5 minutter. Rør av og til og børst sidene av kjelen med en pensel dyppet i kaldt vann. Denne prosessen hindrer krystallisering av sukkeret. Sett karamellsausen til side i romtemperatur, og avkjøl til servering.